OGLAS

TABU TEMA

Ovisnost o seksu – kako je prepoznati i izliječiti?

Image
Foto: RTL

Jeste li se ikada zapitali koja je razlika između normalne želje za seksom i ovisnosti? Kada to seksualne igrice i maštarije prelaze granicu “normalnog” i postaju ozbiljan zdravstveni problem?

25.12.2013. u 11:00/ krenizdravo.com

Ova tema je apsolutni tabu u našem društvu, i upravo zbog toga istražili smo koji to znakovi sugeriraju opasnost od ovisnosti od seksu.

Kompulzivno seksualno ponašanje, ponekad nazivano i kao hiperseksualnost, hiperseksualni poremećaj, nimfomanija ili jednostavno ovisnost o seksu, je opsesija seksualnim mislima, osjećajima ili ponašanjima koji utječu na vaše zdravlje, posao, veze ili druga područja vašeg života.


Ovisnost o seksu može uključivati normalno seksualno iskustvo, koje se razvilo u opsesiju, no vrlo često ona uključuje i fantazije ili aktivnosti koje prelaze granice kulturnoga, moralnoga, a ponekad čak i legalnog ponašanja.

Bez obzira na to kako se to naziva ili koji je točno uzrok takvog ponašanja, ako se ne tretira pravilno, kompulzivno seksualno ponašanje može ugroziti vaše samopouzdanje, veze, prijateljstva, karijeru, ali i druge ljude.

Kako prepoznati ovisnost o seksu?

Kompulzivno seksualno ponašanje se može sastojati od generalno prihvatljivih seksualnih „igrica“ koje kasnije prelaze granicu normalnoga. Takva ponašanja postanu problem kada postanu opsesija koja šteti vama i drugima.

Simptomi ovisnosti o seksu variraju u tipu i težini. Neki znakovi i simptomi koji su povezani s ovim poremećajem uključuju:

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba