post je moderan

Ovo je povremeni plan posta koji slijedi Halle Berry i vrlo je lagan

Image
Foto: www.profimedia.hr

U posljednje vrijeme sve se više priča o dobrobitima posta i koliko je važan za naše zdravlje

18.4.2019. u 16:30/ Život i stil

Svi govore o povremenom postu. Zašto? Istraživanja pokazuju da pomaže gubitku težine, zdravlje crijeva, smanjenju upala te je manji rizik od raka i bolesti. Iako postoji mnogo različitih vrsta posta, glavna ideja je da se osoba suzdržava od hrane neko vrijeme. 

Nedavno su slavne osobe kao što su Vanessa Hudgens i Jenna Jameson pričale o postu, a najnovija glasnogovornica posta je 51-godišnja Halle Berry. U razgovoru sa svojim trenerom Peterom Lee Thomasom, u emisiji #PHITtalks, kaže da više ili manje slijedi rutinu 16 do 8 sati posta. Ujutro posti, a onda prvi obrok ima u 14 sati. Tako je bez hrane 16 sati, a jede osam sati.

Iako ovo može zvučati intenzivno, ona ističe da ujutro uzima vitamine i minerale, samo ne u obroku. Postoji mnogo različitih mišljenja o tome koliko sati trebamo postiti, iako je preporuka da se postupno povećavaju sati posta i da se uvijek sluša svoje tijelo. 

Gastroenterolog Vincent M. Pedre kaže da je najbolje započeti s postom koji traje 12 sati. Doručak u 7:00 i završiti s večerom u 19:00 i tako spavate 8 od 12 sati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitaje još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
GORDIJSKI ČVOR

Pada odluka o Horvatovoj sudbini: Poznato je kad Červar podnosi izvješće Savezu

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba