Izazivaju umor i probleme s probavom

Ovo su kombinacije hrane koje jako štete zdravlju

Image
Foto: Photos.com

Žitarice i mlijeko sadrže ugljikohidrate koji naglo pvoećavaju šećer u krvi, a pakiranja jutarnjih žitarica su ionako sličnija slatkišima nego zdravoj hrani.

15.11.2013. u 16:55/ I.H.

Neke kombinacije hrane mogu vas brže udebljati te izazvati umor i probleme s probavom, pa čak i nedostatak vitamina i minerala.

Evo što ne biste trebali jesti:

1. Bijeli kruh i marmeladu ili slatki pekarski proizvod i sok od naranče

Previše šećera za doručak nikako nije dobar početak dana. Mogli biste se lako prejesti, a naglo će vam skočiti šećer i uskoro naglo pasti. Najbolje je ubaciti malo masnoće i proteina, a umjesto bijelog kruha, jedite integralni. Marmeladu zamijenite s medom ili kikiriki maslacem. Buhtle i slične pekarske proizvode ne jedite svakodnevno.

2. Pizza s industrijski obrađenom salamom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pizzi već ima previše zasićenih masti i soli pa ona sa salamom ili kulenom povećava već preveliku dozu natrija i zasićenih masti. Uzmite radije pizzu s više povrća i jedite je sa salatom.

3. Žitarice i mlijeko

Žitarice i mlijeko sadrže ugljikohidrate koji naglo pvoećavaju šećer u krvi, a pakiranja jutarnjih žitarica su ionako sličnija slatkišima nego zdravoj hrani. Ako ih već morate jesti, jedite ih s jogurtom umjesto s mlijekom te dodajte šaku orašastih plodova.

4. Vino i desert

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Alkohol remeti razinu šećera i povećava količinu inzulina pa se višak šećera iz kolača bolje taloži u masno tkivo. Umjesto ove kombinacije, bolje vino udružite s niskoglikemijskom hranom, a desert čajem ili kavom.

5. Burger i pomfrit

Ova kombinacija sadrži u prženu masnoću, aditive i šećer pa se zbog toga stvaraju citokini koji izazivaju upalne procese u tijelu te izazivaju metabolički sindrom i ubrzavaju starenje. Radije jedite burger uz salatu.

6. Mljeveno meso i krumpir pire

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je kombinacija bogata zasićenim mastima iz mesa i dodanog maslaca u pireu. Umjesto ovoga uzmite pureće mljeveno meso i pire od karfiola.

7. Salata i preljev s niskim udjelom masti

Salata treba ma snoću jer se u suprotnom ne iskorištavaju vitamini topivi u mastima. Ako koristite proizvode s niskim udjelom masti, imajte na umu da su vjerojatno prepuni šećera.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što može biti

Primijetili ste krv u stolici? Ovo je 11 mogućih uzroka rektalnog krvarenja

Više s weba