Birajte pametno

Ovo su najmanje štetna alkoholna pića koja možemo naručiti vani

Image
Foto: Pixabay

Alkohol ima čitav niz štetnih učinaka na naše mentalno i tjelesno zdravlje, ali još uvijek ga je teško potpuno eliminirati iz života. Uz ova pića možete minimalizirati posljedice

16.5.2019. u 9:15/ Život i stil

Efekti alkohola na tijelo široko su poznati. Od naših kognitivnih funkcija do fizičkog zdravlja - štetni utjecaji osjete se baš uvijek. Međutim, društvene situacije nerijetko uključuju alkohol, a u vrlo malim količinama nas može opustiti. 

Mnogima je veliki problem upravo utjecaj alkohola na liniju odnosno kako balansirati društveni život i zdravi režim. Nutricionist Angel Planells objasnio je utjecaj alkoholnih pića na tijelo za GG.com.

(FOTO: Thinkstock)

Deblja li nas alkohol?

Za sve vrste pića vrijedi "kalorije su kalorije", objašnjava Planells i dodaje da kalorije iz piva nisu ništa lošije od kalorija iz gaziranog pića ili obroka. Iako su stručnjaci proučavali uzrokuje li alkohol dodatno debljanje, Planells ne vjeruje tim dokazima. Naime, tvrdi da pretjerano ispijanje alkohola deblja koliko i pretjeran unos slatkiša.

Odabir alkoholnog pića je ključan. Dok neka pića obiluju šećerom, druga su prirodnija i imaju čak i određene zdravstvene beneficije u iznimno malim količinama. 

Image
Foto: pexels
Image
pexels

(FOTO: Pexels)

Najmanje štetna pića u klubu

Planells tvrdi da je najzdravije piće koje možemo naručiti u klubu upravo crveno vino. Ono je bogat izvor antioksidansa polifenola, koji sprječavaju oštećenje krvnih žila, te kvercetina koji imaju protuupalna svojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga najbolja opcija je rum. Nastaje procesom fermentacije melse i šećerne trske. Ti sastojci pomažu u smirivanju tjeskobe, ublažavaju bolove u mišićima i mogu olakšati simptome bolesti poput osteoporoze.

Zadnja bi vam opcija u baru trebala biti pića iz miksera.

"Ljudi zaboravljaju dodane šećere u mikserima. Već imate kalorije iz pića, a pića iz blendera imaju dodatne namirnice. To čini piće koje obično ima 50 kalorija bogatije za 200 kalorija."

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PRAVA PREDSTAVA

RTL Danas donosi snimku o kojoj bruji cijeli Sabor. Pogledajte kako saborska straža izvodi Grmoju!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba