BOGATE PROTEINIMA

Ovo su namirnice koje sadrže više proteina od jaja

Image
Foto: Pixabay

Mislili ste da jaja sadrže najviše proteina? Varate se, ovo je hrana koja u tome prednjači

31.7.2018. u 16:00/ Život i stil

Namirnice s visokim udjelom proteina trebali biste konzumirati što češće, a za vas smo izdvojili koja hrana u svojem sastavu sadrži najveće količine proteina.

Grčki jogurt        

Ova ukusna namirnica s velikim udjelom proteina jedna je od najzdravijih namirnica u svijetu, iako rijetki za to uopće i znaju. Iako su svi jogurti po svom sastavu zdravi, ova vrsta jogurta ima posebne dobrobiti za naše zdravlje. Isto se očituje i u količini proteina. Naime, grčki jogurt sadrži čak 17 grama proteina po porciji za jednoga.

Suncokretove sjemenke

Image
ono si što jedeš

Uravnotežite svoju prehranu i jedite namirnice bogate proteinima

Image
ono si što jedeš

Uravnotežite svoju prehranu i jedite namirnice bogate proteinima

Suncokretove sjemenke možete jesti bilo kad - jednostavne su za grickanje i bogate nutrijentima. Naime, njihova nutritivna vrijednost je ogromna, a između ostaloga, tu je i protein o kojem govorimo. Sjemenke suncokreta imaju čak 10 grama proteina u četvrtini jedne šalice.

Slanutak

Još jedna namirnica poznata po svojim nutritivnim vrijednostima i dobrobitima za naše zdravlje. Najpoznatiji je ipak po prehrambenim vlaknima, ali je to samo jedna od nutritivnih vrijednosti koje ova namirnica sadrži. Što se tiče udjela proteina, slanutak sadrži 12 grama proteina u samo jednoj šalici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tofu

Iako ga mnogi ljudi doživljavaju samo kao vegetarijansku ili vegansku alternativu, tofu bismo morali redovito konzumirati baš svi. Između ostaloga, i zbog proteina koji tofu sadrži 9 grama od 900 grama serviranja po obroku.

Bademi

Bademi bez sumnje pripadaju najzdravijim namirnicama u svijetu. Ovi omiljeni orašasti plodovi sadrže 7,5 grama proteina u jednoj četvrtini šalice, zbog čega bismo ih morali konzumirati što češće.

Upravo se čita

Image
akcija traganja i spašavanja

Hrvatske postrojbe civilne zaštite stigle u Hatay. Započeli potragu za žrtvama

Zobene pahuljice

Odličan izbor za zdravi i nutritivni doručak, a dobrobiti ove namirnice, između ostaloga, se očituju i u udjelu proteina. Zobene pahuljice navodno sadrže 7 grama proteina po šalici, što bi znači da su bogatije proteinima od jaja.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što možete napraviti

Postoji li prirodni lijek za ciste na dojkama?

Više s weba