Na WC bez mobitela

Ozljeda mu promijenila život - do nje došlo jer je predugo sjedio na toaletu s mobitelom!

Image
Foto: Thinkstock

Ako se stalno igrate s mobitelom dok sjedite na toaletu, onda vas ova priča može uvjeriti da prestanete

15.2.2018. u 13:45/ Život i stil

Ako ste slabog želuca, možda je bolje da ne čitate dalje

Muškarac u Kini hitno je odveden u bolnicu nakon što je došlo do prolapsa rektuma. To je stanje u kojem se rektum (donji dio debelog crijeva, odmah iznad anusa) rastegne i viri iz anusa

Do prolapsa rektuma može doći prilikom naprezanja tijekom obavljanja velike nužde, i većinom je trajnog postojanja, a često se i pogoršava, to jest sluznica rektuma još više izlazi van. 

Čovjek je rekao liječnicima da je pokušavao obaviti veliku nuždu oko 30 minuta, dok je igrao igricu na svom pametnom telefonu.

Prema dr. Su Danu, muškarac je pretrpio rektalni prolaps dužine 16 centimetara, ali nakon operacije gastrointestinalnog sustava, uspješno je uklonjen. Liječnik je dodao da muškarac pati od tog stanja otkad je bio dijete, ali nikada do te mjere.

"Pacijent je imao rektalni prolaps prvi put u četvrtoj godini, ali se 'izbočina' u prošlosti povukla. Ali stanje nije liječeno pa se situacija pogoršala", rekao je dr. Su Dan, a prenosi The Daily Mail.

Do prolapsa može doći kad  pojedinac ima labavi sfinkter koji može biti uzrokovan ozljedom, kroničnim zatvorom, infekcijom ili oštećenjem živaca. Rektum je zadnji dio debelog crijeva, ali ako se odvoji, može 'skliznuti' iz anusa i okrenuti se 'iznutra van'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ćete sad drugi put razmisliti kad idete s mobitelom na toalet...

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba