zamke u prehrani

Pazite što jedete, ali kilogrami ne idu dolje? Ovo su mogući razlozi

Image
Foto: Pexels

Provjerite činite li baš sve kako treba ili griješite gdje najmanje očekujete i sami sebe nesvjesno sabotirate u mršavljenju

1.10.2019. u 15:39/ Život i stil

Odlučili ste konačno skinuti višak kilograma, iz kuhinje ste izbacili namirnice koje debljaju i police napunili niskokaloričnom, zdravom hranom. Redovito se rekreirate i pijete puno vode, ali kilogrami se čvrsto drže za vaša bedra i trbuh. Možda radite neke od ovih grešaka?

  • Mislite da su sve kalorije iste

Postoje tzv. dobre i loše kalorije. One koje unosimo u organizam kada jedemo povrće i voće su dobre, a one koje unosimo kroz hamburgere i pržene krumpiriće su loše. Naime, količina inzulina koju tijelo oslobađa ovisi o vrsti kalorija, a ne o količini, piše Brightside.

Čaj za mršavljenje: pomaže li zaista kod gubitka kilograma?

  • Birate namirnice s manjim udjelom masnoća

Procesuirana, dijetalna ili hrana s manjim udjelom masnoća zvuči kao najbolja moguća opcija kad je u pitanju skidanje kilograma, no nije tako. Mnoge od ovih namirnica prodaju se pod zdravom hranom, ali u sebi sadrže velike količine šećera radi poboljšanja okusa. Osim toga, ova hrana umjesto da nas drži sitima, pojačava glad jer je nutritivno siromašna. 

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

  • Ne jedete dovoljno proteina

Proteini su vrlo bitni kod mršavljenja. Prehrana bogata proteinima ubrzava metabolizam, smanjuje apetit i pozitivno utječe na hormone povezane s reguliranjem težine. Proteini također pomažu u očuvanju mišićne mase tijekom mršavljenja. 

  • Ne unosite dovoljno vlakana

Obroci bogati vlaknima držat će nas dulje sitima. Osim toga, vlakna će spriječiti da tijelo apsorbira suvišne kalorije iz ostalih namirnica koje smo unijeli. Udvostručimo li dnevni unos vlakana možemo smanjiti broj apsorbiranih kalorija za 130. Unos vlakana možete pojačati na način da bijeli kruh zamijenite onim od cjelovitih žitarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budina dijeta: Smršavite uz pomoć drevne mudrosti i moderne znanosti

  • Jedete previše malih obroka

Najčešći savjet koji ćemo čuti o mršavljenju je da jedemo više manjih obroka na dan, no to nije točno. Treba jesti samo kad smo gladni. Ako jedemo prečesto pa čak i ako su to minimalni obroci, unosimo u tijelo suvišne kalorije. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Normalan razvoj

Ispadi bijesa kod dvogodišnjaka: možete li ih izbjeći?

Više s weba