intimno zdravlje

Perete gaćice na 60 stupnjeva? Mikrobiolog upozorava: nikako nije dovoljno

Image
Foto: Thinkstock

Ukoliko ne nositie bijelo pamučno donje rublje, vjerojatno ga ni ne perete na visokim temperaturama, a takav tretman nije siguran za vaše zdravlje

7.5.2018. u 9:00/ rtl.hr

Philip Tierno profesor mikrobiologije i patologije na Sveučilištu New York upozorava kako treba posebnu pozornost obratiti na pranje donjeg rublja zbog opasnosti od bakterija.

Kaže, nije dovoljno prati gaćice na 60 Celzijevih stupnjeva jer će bakterije koje se nalaze u području anusa i koje prelaze na donje rublje preživjeti tu temperaturu u perilici rublja.

Posebno je opasna Escherichia coli koje se teško rješavamo kad dođe uurinarni trakt ili vaginu. Zato Tierno savjetuje da donje rublje uvijek otkuhavamo, odnosno peremo na najvišim temperaturama.

Ako mislite da vaše omiljene gaćice ne mogu izdržati taj tretman, perite ih ručno uz dodatak izbjeljivača. Također upozorava, da donje rublje nikako ne treba nositi više od dva dana, a preporučuje ga mijenjati svaki dan. Treća stvar koja je bitna kod donjeg rublja je to da ga treba sušiti na dnevnom svjetlu i jakom suncu.  

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba