Za cijelu obitelj

Pet namirnica 'superheroja' za borbu protiv prehlade i gripe

Image
Foto: Thinkstock

Hladnije temperature, kraći dani i nalet jesenskih aktivnosti također mogu značiti lakšu mogućnost prehlade ili gripe - pogotovo kad pričamo o djeci

17.9.2018. u 12:50/ Život i stil

Ovdje su neke namirnice "superheroji" koji će vašu obitelj održati zdravu i bez šmrcanja:

1. Gljive

Image

Ojačajte imunitet i okrijepite tijelo uz ovih sedam jesenskih plodova

Fotogalerija
Image

Ojačajte imunitet i okrijepite tijelo uz ovih sedam jesenskih plodova

Fotogalerija

Gljive su nevjerojatni podizači imuniteta. Bogate su vrstama polisaharida koji se zovu beta glukan, i koji ima sposobnost "aktivirati" imunološki sustav i spriječiti infekcije. Regulira bijele krvne stanice i drži ih ustanju pripreme pa su spremni obraniti vaš organizam od svih napadača. Gljive su također bogate vitaminima, polifenolima, sterolima i cinkom, čime imunološki sustav ostaje zdrav i snažan.

2. Kivi

Ovaj slatki, zeleni plod je pun antioksidana, vitamina C i E. Vitamin C ne samo da pomaže da se riješite prehlade ili gripe, već je neophodan kako biste ih spriječili. Vitamin C povećava proizvodnju protutijela i bijelih krvnih stanica, koje pomažu u borbi protiv infekcije. Vitamin E je potreban za proizvodnju imunoglobulina. On djeluje kao osobni tjelohranitelji našeg tijela jer uništava sve one patogene koji nam pokušavaju učiniti štetu.

3. Jogurt

Jogurt je bogat probiotičkim kulturama, koje su neophodne za zdravi imunitet.  Otprilike 80% našeg imunološkog sustava nalazi se u crijevima, stoga, kako bismo održali snažan imunološki sustav, trebamo zadržati naš probavni sustav zdrav pomoću probiotika. Probiotici su živi mikroorganizmi (dobre bakterije) koje pomažu u borbi protiv svih loših bakterija. Oni također pomažu u borbi protiv bolesti povećanjem broja stanica koje se bore protiv virusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Sjemenke bundeve

Ove ukusne sjemenke bogati su vitamina E, cinkom i esencijalnim masnim kiselinama, uključujući omegu-3. Cink pomaže povećati proizvodnju bakterijskih krvnih stanica i T stanica protiv infekcije.

5. Češnjak

Češnjak je prirodni antibiotik. Njegova antibakterijska, antivirusna, antifungalna i antioksidativna svojstva pomažu ne samo u borbi protiv infekcije, već i za zaštitu od bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PRAVA PREDSTAVA

RTL Danas donosi snimku o kojoj bruji cijeli Sabor. Pogledajte kako saborska straža izvodi Grmoju!

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab mjehur...

Učestalo mokrenje: kako riješiti neugodan problem na prirodan način

Više s weba