Nisu bezopasne

Plastične slamke nisu loše samo za planet, već i za naše zdravlje

Image
Foto: Pixabay

Poznato je kakav utjecaj slamke imaju na planet, a istraživanje je pokazalo da ni za nas nisu sigurne

10.7.2018. u 16:15/ Život i stil

Plastične slamke imaju fatalan učinak na naš planet i živi svijet jer nerijetko završe u oceanima i različitim vodama gdje mogu uzrokovati smrt životinjskih vrsta.

Međutim, možda će nam se pogled na situaciju napokon promijeniti- novo istraživanje otkrilo je da slamke imaju direktan utjecaj na naše zdravlje. 

Autorica istraživanja, Christy Brissette, tvrdi da bi upravo slamke mogle biti razlog zašto se stalno osjećamo napuhano. Putem slamke unosimo dodatan zrak u probavni sustav, a zbog toga možemo imati vjetrove i biti napuhani. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, slamke štete i zubima. Mogu uzrokovati karijes jer kiselkasta i zaslađena pića dolaze direktno na zube. Ako želite očuvati svoj mladolik izgled, razmislite o eliminiranju slamki jer one mogu biti razlog zašto imate borice oko usta kao pušači. 

Najveći su problem upravo kemikalije od kojih su one napravljene. Posebnoje opasan polipropilen koji može ući u vodu i značajno poremetiti razine hormona estrogena u ljudskom tijelu.  

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Osnivačica Rubus Health-a, Jolene Birghten, tvrdi da bi bilo najbolje u potpunosti izbjegavati konzumaciju hrane i pića. 

" Uobičajena je zabluda da plastični proizvodi koji ne sadrže BPA [Bisfenol A] imaju  manji učinak na razine estrogena. Plastika, generalno, predstavlja veliku prijetnju zdravlju jer otpušta tzv. endokrine disruptore odnosno kemikalije koje remete vaše hormone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi izbjegli izlaganje štetnim kemikalijama, jednostavno eliminrajte slamke iz vaše kuhinje.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon, ne prije

Bolne grudi nakon menstruacije: koji su mogući razlozi

Više s weba