NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL

Počeli su proljetni školski praznici i ne znate gdje da vodite klince? Možete pogledati čak devet besplatnih kazališnih predstava

Image

19. Međunarodni Naj,naj,naj festival održava se od od 24.-28.4. u kazalištu Žar ptica i uči djecu o prihvaćanju različitosti i očuvanju planeta Zemlje

18.4.2019. u 10:26/ Život i stil

U proteklih 18 godina održavanja međunarodni Naj,naj,naj festival pozicionirao se kao nezaobilazno mjesto na karti kulturnih manifestacija za djecu. Djeca Zagreba za vrijeme proljetnih školskih praznika pogledali su 263 festivalske predstave od kojih je (od 2007.god) 58 bilo iz  inozemstva (iz Japana, Jakutske, Rusije, Južne Koreje, Španjolske, Litve, Izraela, Finske, Belgije, Francuske, Nizozemske, Italije, Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunjske, Bugarske ..) Brojke kažu da je festivalske predstave dosad pogledalo ukupno 73280 gledatelja. 

U pet festivalskih dana 19. Naj,naj,naj festivala vidjet ćemo devet novih besplatnih predstava. Od njih je šest domaćih u izvođenju kazališta domaćina GK Žar ptica, GKL Split, GKL Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena. Iz inozemstva dolaze tri kazališta i to iz Gruzije, Austrije i Ugande.

Image
Foto:
Image

Ovogodišnji Festival obilježit će prvi dolazak kazališta iz Afrike. Iz Kampale, glavnog grad Ugande, stiže nam Blac Anthem Theatre Company s gorućom temom o zaštiti zemlje i mora od invazije plastike, u njihovoj istoimenoj predstavi Plastika. Neverbalna glumačko-plesna predstava govori o troje prijatelja koje je jedna plastična vrećica nagnala da s njom otputuju u negostoljubivi svijet plastike. Plutajući među bocama i vrećicama, odaslat će nam najjasniju poruku kako je biti živo biće u svijetu plastike. Predstavu će moći pogledati i svi koji 27. 4. u 12.30 budu u parku Zrinjevac, na manifestaciji obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Svaka predstava na svoj način potiče na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji, različitosti i prihvaćanju drugih pogotovo kad je riječ o izbjeglicama. 19. međunarodni Naj,naj,naj kroz radost kazališnog druženja sve ih objedinjuje pod tematskom poveznicom "Nek nam Zemlja svima bude dom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

Festival će svečano biti otvoren u srijedu 24.4. u 11 sati, predstavom Gulliver, u izvođenju kazališta domaćina Žar ptice. Najbolji izvođači u 7 kategorija dobit će nagrade Zlatne Žar ptica a o njima će odlučiti tročlani stručni žiri u sastavu dramaturginja Željka Udovičić, redateljica Slađana Kilibarda i novinarka kulture Gea Vlahović.

Ulaz je besplatan.

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

Rezervacije nisu moguće.Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka predstave na blagajnama kazališta gdje se izvode.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​ 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab mjehur...

Učestalo mokrenje: kako riješiti neugodan problem na prirodan način

Više s weba