spas iz prirode

Početničke muke: dojenačke kolike i pomoć u obliku probiotika

Image
Foto: Thinkstock

Probiotici su živi bakterijski mikroorganizmi koji blagotvorno utječu na domaćina poboljšavajući njegovu crijevnu mikrobnu ravnotežu

Dojenačke kolike su učestala javljanja boli, kada dijete jako i neutješno plače. Uzrok dojenačkim kolikama do sada nije u potpunosti razriješen. To je obično stanje kada su osim djeteta i roditelji izmučeni strahom i nervozom, jer što god da čine nije dovoljno dobro.

Pomoći u tim stanjima mogu probiotičke kapi koje sadrže Lactobacillus reuteri Protectis. Ova vrsta živih mikroorganizama pomaže u očuvanju zdrave ravnoteže crijevne mikroflore, čime se znatno skraćuje dnevno trajanje plača u djece koja imaju grčeve.

Probiotici su živi bakterijski mikroorganizmi koji blagotvorno utječu na domaćina poboljšavajući njegovu crijevnu mikrobnu ravnotežu.  U tom smislu koriste se samo dobro ispitani sojevi bakterija kao: Lactobacillus rhamnosus GG (LGG),Lactobacillus acidophilus, Saccharomyces boulardii, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus casei.

Laktacija često zna biti problem, što u konačnici obeshrabruje majke i dovodi do prekida dojenja. Majčino mlijeko je najkvalitetnija hrana za bebe i svakako se preporuča što duže dojiti. Potaknuti laktaciju možemo i na prirodan način. Čajevi za poticanje laktacije sadrže kim, komorač i anis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto:
Image

Tekst je preuzet iz priručnika Samoliječenje u trudnoći i tijekom dojenja u okviru Projekta SUTRA. Projekt SUTRA je javnozdravstveno-edukativni projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja RH i Agencije za lijekove i medicinske proizvode. Latinski je “partus“ porođaj, a čitajući unatrag dobivamo naziv SUTRA(p), po čemu je i projekt dobio naziv: SUTRA- Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA. Jedna od glavnih misija projekta SUTRA jest osvijestiti širu i stručnu zajednicu o važnosti edukacije trudnica i dojilja o rizicima i mogućnostima samoliječenja (self-medication) te pozitivno utjecati na prevenciju neželjenih posljedica uslijed samoliječenja.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba