okruženi prirodom

Pokrenite se: Svakog dana odradite kratki trening

23.4.2014. u 18:54/ RTL

Odlasci u prirodu i šetnje u parkovima dodatno se mogu oplemeniti nizom korisnih stvari za tijelo i organizam. Danas na svjetski dan prevencije izdano je nekoliko preporuka kako u spravu za vježbanje pretvoriti klupu u parku ili obično drvo. Takav trening ne traje dugo, ne košta ništa, a stručnjaci kažu vrlo je koristan.

Ravnotežu nije jednostavno postići. A hodanje po traci zakačenoj na za dva stabla jedna je od najkorisnijih vježbi za ljudsko tijelo.

"Osjećaj je frkovit. Diviš se onim domorocima koji to rade s lakoćom i onda misliš to bi mogo svatko, ali kad kreneš vidiš da ne možeš ni metar izdržati", rekao je dekan Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu Aleksandar Racza.

Prije dvije godine ni Marko nije mogao izdržati ni metar. Ali svakodnevni odlasci u park sa trakom u ruksaku doveli su ga do velikog uspjeha.

"Trebaš manje više dva stabla. Traka je napravljena tako da ne oštećuje stablo što je najvažnije, učvrstiš i ajmo", tvrdi Marko Brković iz Zagreba.

Vježbe joge najčešće podrazumijevaju dvoranu, upis u grupu, plaćanje članarine. Ali vrlo jednostavno može se odrađivati u prirodi. Od kuće se ponesu najosnovniji rekviziti. I u park možete kad god vam odgovara.

"Strunjaču, trenirku i dobru volju. Priroda će doprinijeti zdravom duhu i cijeloj tjelovježbi", poručuje Petra Metić.

Klupica se lako pretvori u spravu za vježbanje. Nije lagano, ali ako se želite rekreirati u prirodi, malo upornosti je potrebno.

Lijepog vremena bit će sve više.  Priroda nudi priliku za trening, bez troškova i bilo kojem mjestu koje vam se sviđa.

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOZNALI SMO

Koliko ćete isti lijek platiti u Hrvatskoj, a koliko u Sloveniji, Srbiji i BiH?

Više s weba