OGLAS

UZROCI I SIMPTOMI

Policistični jajnici i trudnoća: otežavaju li policistični jajnici začeće?

Image
Foto: Thinkstock

Policistični jajnici i trudnoća usko su povezani, što znači da sindrom policističnih jajnika može ozbiljno otežati začeće žene

26.7.2018. u 9:45/ Život i stil

Sve veći broj žena ima problema s policističnim jajnicima koji dovode do neravnoteže spolnih organa. Policistični jajnici mogu uzrokovati velike zdravstvene probleme, od kojih su najčešći neredovite menstruacije, bolovi u donjem dijelu trbuha, akne, ubrzani rast dlaka na tijelu i pretilost.

Otežavaju li policistični jajnici začeće?

U većini slučajeva da. Naime, neplodnost se pojavljuje zbog zaustavljanja ovulacije i neredovitih menstruacija, što dodatno otežava začeće. Zbog neredovitih menstrualnih ciklusa koji nastaju zbog smanjene ravnoteže u hormonima, mnogo je teže zatrudnjeti nego što je to slučaj kod žena koje nemaju policistične jajnike.


Sindrom policističnih jajnika najčešće je uzrokovan genetski, što znači da su šanse za njihovo dobivanje veće ako je netko u obitelji već imao problema s policističnim jajnicima. S obzirom na to da se policistični jajnici ne mogu u potpunosti izliječiti, postoje lijekovi koji pomažu da se s njima živi što bezbolnije.

Što se tiče policističnih jajnika i njihovog utjecaja na začeće, tu je stvar vrlo jasna. S obzirom na nepravilne menstruacije ili izostanak ovulacije u potpunosti, ženama je mnogo teže začeći.

U slučaju da žena s policističnim jajnicima ne može začeti nakon mnogo različitih pokušaja i terapija, sa svojim ginekologom eventualno može dogovoriti postupak stimulacije ovulacije. Tijekom trudnoće obavezno je provoditi odgovarajuću i zadanu terapiju kako bi se ublažili postojeći simptomi i tako olakšala trudnoća koliko je god to moguće.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Palm springs
Ljubav je na selu
default_cta
Konobari do daske
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Barapapa
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba