OGLAS

Poslijeporođajna depresija

Snažna mamina poruka: 'Moramo razbiti stigmu dijeljenjem svojih priča kako bi druge žene znale da nisu same'

Image
Foto: Facebook/Kathy DiVincenzo

O poslijeporođajnoj depresije ne priča se dovoljno. Sad je jedna mama razbila šutnju i pozvala druge mama da progovore

10.5.2017. u 15:00/ Život i stil

Kathy DiVincenzo poslala je važnu poruku o tome kako izgleda poslijeporođajna depresija, podijelivši dvije fotografije na Facebooku. Poslijeporođajna depresija pogađa oko 1 od 10 majki nakon porođaja. Nije isto kao 'baby blues', što je osjećaj tuge koji obično nestane dva tjedna nakon poroda i normalan je.

Dvije fotografije snimila je njezina prijateljica Danielle Fantis, profesionalna fotografkinja. Katjy je počela izjavom kako je vrlo vjerojatno da se sad osjećate neugodno (kao i ona). "Izazvat ću vas da se oduprete tom osjećaju koje je društvo nametnulo na poslijeporođajno mentalno zdravlje i poslušate me.


Obje fotografije predstavljaju moj život, ovisno o danu. Problem je što bi samo jednu od ovih realnosti podijelila s osjećajem ugode. Jedina stvar koja je teža od tog pretvaranja jest da to nije tako. Radim dvostruko više kako bi sakrila ovu realnost od vas jer se previše bojim da ćete se osjećati neugodno. Strah me da ćete misliti da sam slaba, luda, grozna majka, ili neku od milijun drugih stvari u koje me moj um uvjerava i znam da nisam sama u takvim mislima.

Moramo prestati pretpostavljati da je period poslije porođaja uvijek euforičan. Moramo početi pitati nove roditelje kako su, iskreno to misleći i tražeći dublji odgovor od 'sve je super'. Moramo naučiti prepoznavati znakove, simptome i faktore rizika poslijeporođajne depresije.

Moramo razbiti stigmu dijeljenjem svojih priča kako bi druge žene znale da nisu same. Pokažimo drugima da ne moraju patiti u tišini.

Za slučaj da vam nitko nije rekao, radite odličan posao. Voljeni ste i vrijedni. Niste sami."


Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Vrijeme je za seks
Love island Australija
Vrijeme je za seks
default_cta
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
Barbie biserna princeza
Vrijeme je za seks
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba