psihički 'vakuum'

Potaknite produktivnost i kreativnost čineći - ništa

Image
Foto: Pexels

Dosada se može činiti zastrašujuća, no znanstvenici tvrde da se baš u njoj krije ključ za samorazvoj

8.5.2019. u 8:10/ Život i stil

Trenuci u danu koji su lišeni bilo kakvog sadržaja, dozvoljavaju našim mislima da se dobace izvan okvira. 

"Potencijal dosade toliko je velik  i važan jer je usko vezan sa stvaralačkim potencijalom u svakom čovjeku. Dosada je ključni element naše kreativnosti i samo razvoja", smatra profesorica Sherry Turkle s MIT-a.

Ukoliko se slažete s profesoricom Turkle, prakticirajte ova tri koraka i oslobodite si vrijeme za dosadu, odnosno za razvoj svojih potencijala. 

  • Isključite internet

Pisci poput Jonathana Franzena i Zadie Smith kažu kako im je za stvaranje vrlo važno da rade na mjestu na kojem nema interneta. Naime, internet nije samo vrtsa distrakcije, već laki bijeg od posla u trenutku kreativne krize. Iako može biti neugodna, dosada je najbolji način da pronađete rješenje. 

  • Prednost praznog prostora

Bilo da putujete na posao ili šetate, dopustite svojim mislima da slobodno lutaju. Nemojte se fokusirati na probleme koji vas okupiraju, već radije razmišljajte o filmu koji ste sinoć pogledali, knjizi koju ste pročitali ili nečemu zanimljivom što ste upravo vidjeli u izlogu. Nove informacije pružit će vam novu perspektivu i pomoći vam da problem sagledate iz drugog kuta.

  • Sanjarenje stavite u raspored

Ako ste pretrpani poslom, teško da možete pronaći vremena za ne raditi ništa. No, tu ste u krivu. Dovoljno je odvojiti i deset minuta dnevno kako bist e stavili "Mozak na pašu". Sanjarenje  nije samo znak visokog stupnja inteligencije . već i izvor velikog zadovoljstva.  Svakodnevno sanjarite barem deset minuta. Usavršite tu vještoinu i pomoći će vam rješavati probleme i jačati produktivnost.  

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Obratite pažnju

7 simptoma raka debelog crijeva koje nikad ne biste smjeli ignorirati

Više s weba