Jeste li spremni?

Preobrazit će vašu liniju: ovo su fitness trendovi koji će redefinirati vježbanje

Image
Foto: Thinkstock

Najnoviji fitness trendovi razigrat će vašu ustaljenu rutinu vježbanja, maknuti vas iz komfort zone i preobraziti vaše tijelo

16.1.2019. u 9:20/ Život i stil

Svaka fizička aktivnost je dobra, ali nekima neke više odgovaraju od drugih. Međutim, svake se godine pojave fitness trendovi koje jednostavno moramo isprobati. Jednom je to trampulin, drugi put spin satovi. Klasični kardio i dizanje utega ove će godine, čini se, zamijeniti novi trendovi za kojima ćemo svi poludjeti. Proučite ih kako vam rutina vježbanja ne bi upala u kolotečinu.

1. Kraći satovi vježbanja

U ovoj godini sve će više nas htjeti doći u formu, ali ne pod cijenu slobodnog vremena. Najviše će se zato inzistirati na kraćim satovima koji traju do max. 45 minuta u kojim se kombiniraju kardio i vježbe snage. Upravo zato bitno je da intenzitet treninga bude nešto jači i da se uključe sve grupe mišića te da su treninzi češći.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Grupni fitness treninzi

Grupno vježbanje nije ništa novo. Popularnost se izmjenjuje iz godine u godinu pa je tako jednom solo vježbanje omiljeno aktivnim ljudima, a jednom svi hrle u dvorane. Ova 2019. godina bit će obilježena grupnim satovima, kako sada stvari stoje. Razlog tomu je veća motivacija i potpora za vrijeme vježbanja. Satovi su odlični i za tranziciju prema višem stupnju fizičke aktivnosti.

3. Vježbanje na traci

Vježbanje na traci za trčanje drži titulu najbrže rastućeg trend u prošloj godini. Međutim, tek će ove godine traka postati prava zvijezda. Grupni satovi uključivat će trake na kojima će se izvoditi intervali trčanja i brzog hodanja odnosno HIIT (high intensity interval training) satovi. 

4. Plivanje

Ciča je zima, ali za plivanje se već sad odlučuje iznenađujuće puno ljudi. Radi se o aktivnosti prikladnoj za sve dobne skupine. Istraživanja su pokazala da je plivanje lakše za naše zglobove i leđa pa je idealno za sve one koji žele kombinirati kardio i snagu bez dodanog pritiska. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Fitness aplikacije

Upravo zbog nedostatka vremena fitness mobilne aplikacije postat će još veći trend. Omogućuju nam da trening odradimo kod kuće, vani pa čak i kada putujemo. Fitness eksperti tvrde da će aplikacije brojati sve više skidanja, a posebno one koje nude raznolike i prilagođene programe i upute. 

6. Kickboxing i HIIT vježbanje

Kickboxing i HIIT vježbanje moguće je raditi kod kuće. Na Youtubeu raste zajednica online trenera koji snimaju kvalitetne treninge kickboxinga i HIIT-a. Uz njih se lako oznojiti, a potpuno je besplatno. HIIT je posebice popularan zbog njegovog utjecaja na organizam i kada trening završi.

7. Joga

Joga će, potpuno očekivano, nastaviti ovu godinu kao jedan od najpopularnijih načina tjelovježbe. Postala je omiljena svim dobnim skupinama, a za nju se odlučuju i sve mlađe generacije zbog pozitivnog učinka na mentalno zdravlje. Studije su dokazale da joga poboljšava proizvodnju oksitocina i endorfina zbog kojih regulira naše spavanje, snižava stres i upale u tijelu. 

Za koji ćete se trening odlučiti i hoćete li ipak kombinirati sve?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
iznio detalje na konferenciji

Nadbiskup Hranić o svećeniku pedofilu: 'Treba razumjeti patnju roditelja ali i paziti na dostojanstvo eventualnog počinitelja'

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Povećajte kvalitetu

Hrana za spermu: kako poboljšati plodnost na prirodan način

Više s weba