rješenje postoji

Pretilost je bolest: Osvijesti okidač i kreni!

Image
Foto: Pixabay

Subotnje popodne rezervirajte za konferenciju koja će se baviti uzrocima, prevencijom i liječenjem pretilosti, a na kojoj će govoriti 10 stručnjaka

8.5.2019. u 12:30/ Promo

Debljina, koja može biti posljedica pretilosti ili prekomjerne težine veliki je gorući problem modernog čovjeka.

Statistike nam govore da 57 posto odraslih i 35 posto djece boluje od debljine. Zašto kažemo boluje - jer je Međunarodna klasifikacija bolesti definirala debljinu upravo kao bolest, što definitivno pretilost jest. Masna jetra, žučni kamenci, dijabetes, moždani udar, bolesti krvožilnog sustava, proširene vene, rak, bolesti kostiju, otežano disanje, umor, i da ne nabrajamo dalje, sve su to alarmantne posljedice debljine.

Psihički i emotivni faktore prethode pretilosti, a da i ne spominjemo estetske razloge i kompletan odnos i stav prema sebi, drugima, samopouzdanje, opterećenje na tkivo, kosti, vene. Zamislite da kamo god idete nosite sa sobom ruksak pun kamenja – 5 kg, 10, 20, 30 kg...  to nikako nije ni lako ni lijepo ni zdravo! 

Pretilost znači da osoba ima previše masnoća u tijeku u odnosu na mišićno tkivo, a prekomjerna težina može biti zbog mišića, kostiju, masnoća i/ili vode u tijelu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo debljina je problem kako na estetskom tako i na javnozdravstvenom polju.  Prevencija debljine ključuje redovno održavanje ravnoteže i vitalnosti cjelokupnog organizma, kretanje, edukaciju, uvođenje zdravih navika, interdisciplinarni i holistički pristup zdravlju, smanjenje stresa, a prije svega osvješćivanje psiholoških okidača koji se nalaze u pozadini.

Image
Foto: Promo
Image
Promo

(FOTO: Promo) Goran Delić na fotografiji

Upravo se čita

Image
uznemirujući video

VIDEO Maloljetnici divljali u automobilu: 'Boli nas k... ako se zabijemo'. Pa završili u stupu

Upravo se time bavi konferencija „Pretilost je bolest. Osvijesti okidač i kreni!“, koja će se održati u subotu 11.5.2019. godine u Visokoj školi Aspira, Heiznelova 62a od 16 do 20 h. 

Na konferenciji će govoriti deset stručnjaka: Ana Fett, mag. pharm., Antonija Trupinić, instruktorica fitnessa i bodybuildinga, Goran Delić, instruktor joge i antistresnih programa, Helena Fjorović, Master NPL terapeut, vlasnica Linea Snella, Sanja Petrović, majstor kozmetičar, spa, wellness i aroma terapeut, Alma Bunić, dipl. ing. preh. teh., nutricionist, Mirela Ilenić, autorica kozmetike Skinfinity, Hana Matejašić, mag. psihologije i Tomislav Dolušić, prof. kineziologije.  Konferenciju organizira Sanja Tatalović, prof., holistička terapeutkinja i vlasnica studija Equilibrium.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Promo
Image
Promo

(FOTO: Promo) Sanja Tatalović na fotografiji

Specifičnost ove konferencije je u tome što ćemo se baviti debljinom kao zdravstvenim, a ne estetskim problemom i vidjet ćemo kako tom problemu pristupaju stručnjaci koji rade s ljudima i koji su iz „realnog sektora”. Naravno, bolesti su psihosomatske, pa tako i debljina. Tijelo je pokazatelj našeg unutarnjeg stanja, balansa. Tijelo ne skriva. Ono odaje što smo i kako nam je. Jesmo li uravnoteženi ili nismo. Uravnotežen čovjek je sretan čovjek.

Sretan čovjek je zdrav čovjek. Zdrav čovjek nije pretio. Dakle, po toj analogiji, debljini prethodi neko unutarnje nezadovoljstvo, neravnoteža, emotivno nezadovoljstvo, mentalna fiksacija ili frustracija, uglavnom neki problem koji ne možemo riješiti, a ne možemo ga niti pustiti iz fokusa. Otkrivanjem i micanjem tog uzroka možemo trajno, bez jo-jo efekta, postići optimalnu tjelesnu masu i uravnoteženost.

Svako od naših 10 predavača otkrit će nam malu tajnu i dati savjet vezan za zdravlje i vitkost iz svog vlastitog iskustva i bogatog iskustva rada sa svojim klijentima/pacijentima, a sudionici će moći provjeriti stanje masnoća u organizmu. Konferencija sadrži 2 panela, interaktivnog je tipa i otvorena za pitanja publike. Ne propustite doći na ovu zanimljivu konferenciju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave i rezervacije mjesta: sanja.tatalovic@gmail.com, 091 73 888 41.

ulaz: 100 kn

Raspored:

  • 16:00 – otvaranje i uvodna riječ
  • 16:15 – 17:00 Ana Fett, mag. phar. (predavanje)
  • 17:00-18:00 – PANEL I
  • (Goran Delić, Helena Fjorović, Antonija Trupinić, Sanja Petrović)
  • 18:00 – 18:10 PAUZA za osvježenje
  • 18:10 – 18:40 Sanja Tatalović, prof. (predavanje)
  • 18:45 – 19:45 – PANEL II
  • (Tomislav Dolušić, Hana Matejašić, Mirela Ilinić, Alma Bunić)
  • 19:45 – 20:00 tombola, završna riječ

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOZNALI SMO

Koliko ćete isti lijek platiti u Hrvatskoj, a koliko u Sloveniji, Srbiji i BiH?

Više s weba