Smanjite rizik

Prevencija raka dojke: 10 savjeta liječnice Angeline Jolie

Image
Foto: Jean Cummings/PictureLux/PIXSELL

Kristi Funk, koja je liječiila Angelinu Jolie 2013-e, podijelila je nekoliko savjeta i pojasnila da se proizvodi od soje mogu koristiti za sprječavanje raka dojke

10.10.2017. u 13:00/ Život i stil

Poznata kirurginja, stručnjakinja za rak dojke, dr. Kristi Funk, koja je liječila Angelinu Jolie, podijelila je nekoliko jednostavnih savjeta i trikova kako možete smanjiti rizik od razvoja raka dojke. Kristi Funk govorila je o raku dojke u američkom showu Good Morning America.

Prvo se osvrnula na mišljenje da je rak dojke nasljedan. "Ako pitate pacijente s rakom dojke, je li netko u njihovoj obitelji imao ili ima rak dojke, 85 posto će odgovoriti ne", rekla je.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

Diljem svijeta ove godine dijagnosticirano je 1,7 milijuna invazivnih karcinoma dojke, a po njenim riječima više od milijun njih moglo se spriječiti ili staviti pod kontrolu: "Sve počinje s ishranom: dijeta, prehrana, tjelovježba, pretilost, alkohol - na to možemo utjecati."

Kristi Funk navela je i 10 savjeta za prevenciju raka dojke:

1. Jedite kupusasto povrće - cvjetača, brokula, kelj i kupus su majstori u traženju i uništavanju stanica raka, a brokula je superheroj.

2. Jedite bobice bogate antioksidantima -  jagode, borovnice, maline i kupine, bogate su antioksidansima i fitonutrijenima.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Uvrstite u prehranu više kurkume - kurkuma je superhrana za zdravlje vaših dojki. Glavni aktivni sastojak je kurkumin, koji je dobar u borbi protiv raka.

4. Indijski ogrozd ili AMLA, koji dolazi i u prahu, ima najveću koncentraciju antioksidansa od svih namirnica.

5. Jedite više proizvoda od soje - Funk je razbila mit da soja nije dobra za pacijente s rakom dojke. Rekla je da studije, od 2009. godine, pokazuju da soja ima anti-estrogen, koji se koristi za liječenje raka dojke. Zbog toga su, po njoj, tempeh, tofu i sojino mlijeko, dobri za zdravlje dojki.

6. Neka vaš dom bude pun biljaka - biljke apsorbiraju toksine iz zraka pa je dobro da u kućanstvu imate različite vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
nova karijera

Kolindi Grabar Kitarović u fokusu više nije politika? Osnovala tvrtku, jedina je vlasnica i direktorica

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

7. Jedite više gljiva jer su pune hranjivih tvari.

8. Držite se 'normalnih' sapuna - antibakterijski sapun može povećati rizik od unosa toksina.

9. Redovno usisavajte i brišite prašinu - kako bi smanjili broj toksina u zraku, redovito čišćenje prašine i usisavanje vašeg doma važan je korak.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Druga crta obrane

Upala mokraćnog mjehura: prirodno liječenje

Više s weba