Spriječite opuštanje

Protein koji biste trebali jesti za zdravu i mladenačku kožu

Image
Foto: Thinkstock

Svi znamo da su proteini važni za tijelo, posebno za kosu, kožu i nokte. Jedan protein je osobito koristan kod starenje kože

17.1.2018. u 15:25/ Život i stil

Ako ne jedete dovoljno proteina, oduzimate koži aminokiseline važne za stvaranje kolagena (koji čini kožu jakom) i elastičnog tkiva (koje ju čini gipkom). No, ovaj jedan protein može pomoći vašoj koži ako dođe do starenje i visenja kože: losos!

Losos je pun hranjivih tvari korisnih za zdravlje kože poput omega-3 masnih kiselina, B-12 vitamina i selena. Pogledajmo ove hranjive tvari i minerale malo bliže.

Omega-3 masne kiseline djeluju protuupalno i održavaju kožu vlažnom i otpornijom. Jednje hrane bogate omega-3 masnim kiselinama može dovesti do nježnijeg, mlađeg izgleda kože s vidljivim smanjenjem upalnih stanja kože kao što su akne i psorijaza.

Vitamin B-12 od vitalnog je značaja za zdravlje vaše kože. Bitan je za zdravu kožu, kosu i nokte jer igra važnu ulogu u reprodukciji stanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selen je mineral s bogat antioksidansima. Povećava imunitet, sudjeluje u antioksidativnoj aktivnosti koja štiti od djelovanja slobodnih radikala i upala.

Ubacite losos u svoju prehranu za zdravu i mladenačku kožu, a kao ideju vam donosimo recept za brzo, jednostavno i ukusno jelo od lososa!

Upravo se čita

Image
obrat u slučaju 'kokain'

Sakoman priznao da je policija u pravu: 'Sin je izmislio priču radi mame'

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što možete napraviti

Postoji li prirodni lijek za ciste na dojkama?

Više s weba