pametno zbore

Psiholozi poručuju: ne idite ljuti na spavanje

Image
Foto: Thinkstock

Ljudi koji su zavidno dugo u sretnom braku, reći će vam da se tajna krije u tome što nikada ne idu ljuti u krevet. I to po svemu sudeći nije jedina dobrobit ostavljanja bijesa ispred vrata spavaće sobe

25.9.2017. u 14:46/ Život i stil

Stara je vijest da nije preporučljivio ići na spavanje ljut ili posvađan s partnerom/partnericom. Uvijek se to govori u kontekstu očuvanja dobrih odnosa, no sada je malo drugačije.

Stručnjaci tvrde da se ne smije ići ljut u krevet iz vrlo jednostavnog razloga - nećete se naspavati.

Istraživanje koje je nedavno provedeno na 436 volontera na Sveučilištu Iowa pokazalo je da osobe koje imaju problema s kontrolom bijesa i one koje su sklone konfliktima i nervozi, u prosjeku puno lošije spavaju od staloženim i miroljubivih osoba

Naime, kada odemo ljuti u krevet srce ubrzano počne kucati i tlak nam se digne te smo u potpuno suprotnom stanju od onoga koje nam treba da zaspimo. A i kada konačno zaspimo ljuti, san je plitak i isprekidan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari se tada vrte u krug jer kada smo nenaspavani, nervozni smo, a kada smo nervozni i ljuti ne možemo se poštenio naspavati. 

Kako bi prekinuli taj začarani krug, poradimo na sebi. Pogledajmo što nas to ljuti i kako se pomiriti sa sobom i s drugima te konačno napsavati. 

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Čitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Deset najčešćih

Simptomi neplodnosti: kako prepoznati neplodnost kod žena i muškaraca

Više s weba