Znate li koji su simptomi?

Mlada mama upozorila: 'Nikad niste premladi za rak debelog crijeva! Pazite na svoje zdravlje'

Image
Foto: Facebook/Deborah James

Mama dvoje djece bori se s rakom crijeva sa samo 35 godina i želi upozoriti i druge mlade ljude da 'nikad nisu premladi' kako biste se razboljeli

30.3.2017. u 11:15/ Život i stil

35-godišnja Deborah James saznala je grozne vijesti prije Božića: liječnici su otkrili tumor veličine šest centimetara. Opetovano je posjećivala doktore više od šest mjeseci i nakon što se odlučila podvrgnuti kolonoskopiji, napokon je dobila dijagnozu koje se bojala.

Njezin liječnik odmah je prepoznao masu u rektumu kao rak i rekao joj je da je u trećoj fazi karcinoma koji se proširio na osam limfnih čvorova. Iako rak debelog crijeva nije čest kod osoba mlađe dobi, sve je više slučajeva dijagnoze prije 50. godine.

Simptome raka debelog crijeva ponekad je teško prepoznati i može ih se zamijeniti za druge, manje opasne bolesti. U početku većina ljudi ni nema pravih simptoma, a kad se pojave mogu varirati.

Nakon što joj je operacijom uklonjen tumor, Deborah sad ide na kemoterapiju jednom u dva tjedna i situacija je pozitivna. "Kad sam saznala, prvo sam vikala da ne želim umrijeti. Zatim sam pomislila na svoje dvoje djece i skamenila sam se pri pomisli da ih neću gledati kako odrastaju. Puno sam plakala, vrikala, planirala svoj sprovod, govoil 'hvala', 'volim te', grlila svoju djecu i smijala se s njima", opisala je svoje osjećaje za The Sun.

Svojom pričom želi upozoriti druge mlade ljude da nikad nije prerano za dijagnozu raka i da prate svoju situaciju i ako nešto posumnjaju, da ne čekaju i odmah se jave svojem liječniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simptomi raka debelog crijeva

  • ustrajne promjene u vašim crijevima: češći odlazak na toalet, proljev, zatvor...
  • krv u stolici bez drugim simptoma hemeroida
  • bol ili osjećaj nelagode u trbuhu
  • gubitak težine za koji nemate objašnjenje
  • nadutost poslije jela koja ne prolazi
  • ekstremni umor bez očitog razloga

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan hormon

Nizak progesteron: koji su uzroci i moguće komplikacije

Više s weba