u tren oka

Hranom do vitke linije: ravan trbuh u nekoliko jednostavnih koraka

Image
Foto: Thinkstock

Morate za tjedan dana ući u super haljinu, ali ona je strukirana, a vaš struk -nije. Dobra vijest je da je ravan trbuh moguć i za nekoliko dana

11.4.2017. u 15:30/ Život i stil

Uz nekoliko jednostavnih korekcija u prehrani možete dovesti trbuh u zadovoljavajuće stanje, a ukoliko uvedete i vježbanje u svoju dnevnu rutinu, rezulltati će bit fantastični. 

Hrana za ravan trbuh

Žvačite hranu i polako jedite jer probava počinje već u ustima, a ne u želucu i svojim ćete crijevima uvelike olakšati posao, ako koristite zube i žlijezde koje luče slinu. Nisu bez razloga u našim ustima. Jedite pet manjih obroka dnevno i izbacite gazirana pića iz prehrane. 

Jedite hranu bogatu vlaknima - cjelovite žitarice, voće i povrće, sjemenke i orašaste plodove te mahunarke. I među ovim namirnicama ima onih koje napuhuju (kupusnjače, grah) pa slušajte svoje tijelo.  

Uvedite u prehranu đumbir jer olakšava probavu i želučane tegobe te ublažava nadutost. Isto čine i menta, peršin i jogurt te suhe šljive.

Pijte dovoljno tekućine - vode i čajeva. Potaknut će metabolizam, spriječit zatvor i olakšati probavu.

Prehrana je važna za ravan trbuh, no nije jedino što je potrebno da imate lijepo i zdravo tijelo.  

Savjet više 

Treba i vježbati, znojiti se, izbaciti iz tijela toksine i suvišne kalorije te učvrstiti mišiće.  Stoga trčite, hodajte, radite trbušnjake - što god želite, sve je dobro. Uz malo truda postići ćete ravan trbuh, ali i zdravo tijelo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pokazatelj problema

Bol u prsima na desnoj strani: koji su mogući uzroci

Više s weba