igra hormona

Ravnajte se po menstrualnom ciklusu i 'bezbolno' uživajte u ugljikohidratima

Image
Foto: Pixabay

Većina žena žudi za slatkom hranom u PMS-u, no to je najgore vrijeme za jesti ugljikohidrate

22.1.2019. u 7:31/ Život i stil

Ugljikohidrati su već dulje vrijeme na crnoj listi svih onih koji pokušavaju skinuti kilograme, očistiti kožu i dovesti hormone u balans ili jednostavno poboljšati prehranu. Postoje složeni ugljikohodrati koje treba jesti u umjerenim količinama, dok one tzv. prazne ugljikohidrate treba izbjegavati.

Prema mišljenju liječnice i znanstvenice Amy Shab, žene bi se trebale ravnati prema svom menstrualnom ciklusu kada su u pitanju ugljikohidrati.

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

"Puno veću toleranciju na ugljikohidrate, odnosno veću inzulinsku osjetljivost imamo u folikularnoj fazi menstrualnog ciklusa, odnosno u periodu od nultog do 14 dana. U tom vremenu možemo jesti ugljikohidrate čak i one loše jer nam estrogen pomaže regulirati inzulin", objašnjava dr. Shab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije nimalo lako izbjegavati ugljikohidrate u drugoj fazi ciklusa, odnosno u PMS-u. Većina žena će reći da u tom periodu žudi za slatkom hranom, grickalicama i ostalim nezdravim namirnicama, a razlog tome su hormoni. No, baš ta hrana pospješit će zadržavanje tekućine u tijelu i učiniti da se osjećate još gore.

Stoga idući put kada budete u pms-u sjetite se da 'samo'  trebaizdržati nekoliko dana pa onda, s početkom novog ciklusa, bez grižnje savjesti uživati u ugljikohidratima do mile volje.  

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​​   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba