zdravlje je najvažnije

Redovito perete zube i koristite zubni konac? To nije dovoljno, tvrde stomatolozi

Image
Foto: Thinkstock

Jutarnja i večernja rutina podrazumijevaju pranje zubi i čišćenje lica, no treba dodati još nešto kako bi ona bila potpuna

10.4.2018. u 12:33/ Život i stil

Higijena usne šupljine podrazumijeva pranje zubi dvaput dnevno, korištenje zubnog konca, ali i čišćenje jezika. Riječ je o ajurvedskoj tehnici koju preporučuju i stomatolozi pa i nutricionisti.

"Jedna od stvari koje radim čim ustanem iz kreveta je čišćenje jezika. Nakon što operem jezik, popijem vodu s limunom koja aktivira želučane sokove i metabolizam", objašnjava australska nutricionistkinja Jessica Sepel.

Ova ajurvedska metoda uklanja otrove, bakterije i mrtve stanice s jezika. Čišćenje jezika otvara pore i pomaže okusnim pupoljcima da funkcioniraju, što pomaže i probavi. 

S njom se slaže i holistički stomatolog dr. Lewis Ehrlich. "Slično kao i desni, naš jezik je savršeno mjesto za bakterije i može biti uzrok lošem zadahu, ali i brojnim boelstima. Korištenje strugalice za jezik učinkovito ga možete očistiti", objašnjava stomatolog. Strugalicu treba koristiti pažljivo i nježno na jeziku kako ga ne biste ozlijedili. 

Ostali stomatolozi koji su upitani za mišljenje kažu da strugalica za jezik uklanja loš zadah, no da je tu kraj njezinom učinku te da bakterije na jeziku ne mogu utjecati na zdravlje. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba