polaganje ruku

Reiki tretman: liječenje univerzalnom životnom energijom

Image
Foto: Thinkstock

Reiki tretman razvio je 1922. Japanac Mikao Usui, a danas ga u nekim zemljama svijeta pokriva socijalno osiguranje

19.3.2018. u 15:11/ Život i stil

Reiki je drevna japanska tehnika kanaliziranja unverzalne životne energije, koja se u određenom postotku nalazi u svakom organizmu. Pomoću reiki tretmana moguće je napuniti se tom energijom potpuno. Reiki djeluje na cjelokupno biće - dovodi ga u balans, detoksicira te mu pomaže da samo sebe iscijeli.

Reiki dolazi od dvije riječi: rei - univerzalna božanska energija i ki - vlastita životna energija. Reiki tretman razvio je 1922. Japanac Mikao Usui, a kasnije ga svijetom proširio Hawayo Takata. Danas je reiki u zemljama poput Njemačke, Švicarske i Velike Britanije pokriven socijalnim osiguranjem.

Kako izgleda reiki tretman?

Reiki tretman temelji se na polaganju ruku, a možemo ga provoditi sami na sebi ili na drugima. Reiki tretman se radi preko odjeće, dok osoba leži ili sjedi. Važno je da bude u ugodnom položaju. Kreće se polaganjem ruku, počevši od 7. čakre, odnosno od glave, pa idemo preko grla, prsnog koša, ramena, limfnih čvorova, srca i srčane čakre, trbuha i vitalnih organa, kukova, zdjelice - ženskih, odnosno muških reproduktivnih organa, preko nogu do stopala i nožnih pristiju. Osoba se potom okreće na trbuh (ukoliko leži) i slijedi ponovno polaganje ruku od glave do stopala. 

Potom slijedi usklađivanje čakri, istovremenim polaganjem ruku na područje 1. i 7. čakre pa 2. i 6., 3. i 5. i na koncu 4. čakre. Tretman završava zatvaranjem reikija. Na svakoj točki polaganje ruku traje oko pet minuta,a cjelokupan reiki tretman traje sat vremena.  

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Što se može osjetiti tijekom reiki tretmana i koji su benefiti?

Tijekom reiki tretmana osoba može osjetiti određene senzacije u tijelu poput vibriranja ili valova topline koji protječu kroz osobu ili iznad nje. Nakon reiki tretmana osjećat ćete se vrlo opušteno. Ukoliko vam reiki tretman treba zbog stresa i napetosti, čak će i jedan biti dovoljan. Ukoliko je stanje organizma složenije, odnosno ako se radi o kroničnim bolestima, trebat će više tretmana. Reiki je holistički pristup liječenju i djeluje na svim razinama: tjelesnoj, mentalnoj, emotivnoj i duhovnoj. 

Reiki se može raditi bilo gdje i bilo kada, nije ni nužno da osoba koja prima reiki i koja ga daje budu  na istome mejstu. polaganje ruku djeluje i na daljinu. Osim na osobama, reiki tretman se može provoditi na svim živim bićima - životinjama i biljkama pa čak i na neživim - raznim predmetima i prostoru. 

Tko ne smije primiti reiki?

Osobe koje imaju ugrađeni pacemaker jer može poremetiti njegov rad, osobe koje su slomile kosti, a iste još nisu zacijelile te osobe koje imaju psihotične epizode. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
studija pokazala

Oprezno s dodacima prehrani: Visoke razine vitamina B12 mogu biti smrtonosne

Više s weba