evo zbog čega se kaju

Roditelji priznali svoje najveće greške u odgoju djece

Image
Foto: Thinkstock

Za najvažnije stvari u životu ne postoji škola pa tako ni kada je u pitanju odgoj djece. Riječ je o odgovornoj, nerijetko i teškoj zadaći, a tko radi taj i griješ

31.7.2017. u 12:10/ Život i stil

Korisnici Reddita otkrili su u čemu su najviše griješili dok su odgajali djecu i zbog čega se kaju. Njihova priznaja možda će pomoći mladim roditeljim pred kojima je mnogo posla. 

1. Ne zaboravite da su djeca samo - djeca 

Većina roditelja priznala je da da se kaje jer su vikalli na djecu dog suo na bila premala da razumiju u čemu griješe. "Oni ne shvaćaju da stvaraju kaos ili da rade nešto pogrešno, kada su skroz mali. Oni samo rade, ono što djeca rade. Upsorite i strpljivo im pokažite put kojim trebaju ići", napisala je jedna mama i dodala kako je najvažniji savjet koji može dati mladim roditeljima da ne zaborave da su djeca samo djeca. 

2. Ispričajte se svojoj djeci kad pogriješite

"Kada se ispričate djeci zbog vlastite greške, učite ih nečemu jako bitnom, a to je da je ljudski griješitii da je plemenito priznati svoje pogreške", poruka je drugog roditelja. "Ako im se ispričate, ne poktkopavate svoj autorite, nego ih učite poštenju", doda je. 
Iako to činite u najboljoj namjeri, nije dobro postavljati se previše zaštitnički prema djeci.

3. Shvaćajte svoju djecu ozbiljno

"Razumijem, teško je s istim entuzijazmom pogledati 100. 'super kamenčić' koje je vaše dijete pronašlo na plaži, ali potrudite se shvatiti djecu ozbiljno. Poštujte ono što je njima bitno, jer ako sada ne odvojite vremena da pogledate i taj 100. kamenčić, dijete će odrasti sumnjajući u sebe jer ste ih vi naučili da njihovi interesi i mišljenje nisu važni", stoji u trećem savjetu mladim roditeljima.  

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Važan mineral

Rani simptomi: Kako prepoznati imate li nedostatak magnezija

Više s weba