NOVA STUDIJA

Roštilji imaju dvostruko više bakterija od zahoda?!

Image

Roštilj, Gradele Roštilj

Ta je razina za čak 124 posto veća od one koja se može naći na zahodskoj školjki što roštilj čini najprljavijim predmetom u vrtu.

22.5.2013. u 20:50/ RTL

Lisa Ackerley je britanska stručnjakinja za higijenu koja tvrdi da rešetke za roštilj imaju 1,7 milijuna mikroba na površini od 100 kvadratnih centimetara.

Ta je razina za čak 124 posto veća od one koja se može naći na zahodskoj školjki što roštilj čini najprljavijim predmetom u vrtu.

Tako visoka razina mikroba znači da su prisutne opasne bakterije i organizmi poput E. coli, salmonele i listerije koje mogu biti osobito opasne ukoliko dođu u kontakt s mesom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što možete napraviti

Postoji li prirodni lijek za ciste na dojkama?

Više s weba