Obratite pažnju

Simptomi raka dojke koji nemaju veze s kvržicama

Image
Foto: Thinkstock

Kvržice na grudima su prva stvar koja nam padne na pamet kad pomislimo na rak dojke, ali one nisu jedini simptom da nije sve u redu

29.6.2018. u 15:30/ Život i stil

Svi znamo da neobična kvržica može biti crvena zastava kada je u pitanju rak dojke, ali jeste li znali da postoje i drugi simptomi raka dojke s kojima ste manje upoznati, poput promjena na koži ili bradavici?

Ako znate na što obratiti pažnju, to može pomoći u ranom postavljanju dijagnoze. Sve nagle promjene na grudima i bradavicama mogu signalizirati da nešto nije u redu, uključujući promjene u veličini ili obliku.

Neuobičajena bol u grudima ili bradavicama znak su za pregled, kao i bradavica koja se odjednom počinje okretati prema unutra. Mnogo žena ne shvaća da koža na dojkama može ponuditi i važne informacije o zdravlju. Ako koža postane crvena, ljuskava, gusta, zgusnuta, oštećena ili neravna, zamolite svog liječnika da pogleda vašeg prsa.

Isto se odnosi i na iscjedak iz dojke (osim majčinog mlijeka) i oticanje, toplinu ili osjetljivost. Također treba ispitati otečene limfne čvorove ispod ruke.

Naravno, ti simptomi ne signaliziraju uvijek karcinom dojke. Ponekad mogu biti povezani s vašim menstrualnim ciklusom. Ipak, ako primijetite nešto neuobičajeno - bilo da se radi o veličini grudi, izgledu bradavice, teksturi ili osjetljivosti - razgovarajte sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Događa se svima

Najbolji način kako se brzo otrijezniti i riješiti dosadnog mamurluka

Više s weba