struk je odraz zdravlja

Skrivena prijetnja zdravlju: Riješite se u par koraka opasne viscelarne masnoće

Image
Foto: Pexels

Viscelarna masnoća je ona koja se nakuplja oko unutarnjih organa poput jetara i bubrega te izaziva opasna zdravstvena stanja

12.12.2019. u 9:05/ Život i stil


Viscelarna masnoća može dovesti do kroničnih problema kao što su metabolički poremećaji, dijabetes i kardiovaskularne bolesti.  S obzirom da se nakuplja oko unutarnjih organa, na van se može pokazati debljanjem u području abdomena, odnosno u struku.

U organizmu mora postojati određen postotak viscelarne masnoće, no on bi se trebao držati pod kontrolom, a to se prehranom i kretanjem. Prije svega iz prehrane bi trebalo izbaciti šećer jer on uvelike pridonosi stvaranju masnoće oko organa.  

Pretjerana konzumacija šećera dovodi do nakupljanja visceralne masnoće, no to također znači da smanjenje unosa šećera za posljedicu ima i smanjenje viscelarne masnoće.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija provedena na kalifornijskom Sveučilištu Touro, u kojoj je sudjelovalo 41 dijete u dobi od devet do 18 godina, pokazala je da ukoliko šećer zamijenimo škrobom koji osigurava jednaku količinu kalorija, smanjit ćemo masnoću jetara za 3,4 posto, a visceralnu masnoću za 10,6 posto u samo deset dana, piše portal Express.
Osim što treba izbaciti šećer, trebalo bi povećati unos proteina.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

Upravo se čita

Image
KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Kada nekog tko leži na tlu svom snagom udarite nogom u glavu - to je prekršaj. To nas je naučila hrvatska policija

Istraživanje je pokazalo da je jedna od glavnih zdravstvenih prednosti konzumiranja više proteina to što on suzbija glad povećanjem razine hormona koji reguliraju apetit i smanjenjem razine hormona gladi grelina.

Proteini povoljno djeluju na metabolizam, što potiče mršavljenje i gubitak visceralne masnoće. Uz ove jednostavne preinake u prehrani u svakodnevicu uvrstite redovito kretanje jer je rekreacija izuzetno bitna općenito za zdravlje, ali i vrlo učinkovit način "toplenja" masti. Polusatno, ali svakodnevno hodanje ili lagano trčanje bit će dovoljno da biste poboljšali svoje zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab mjehur...

Učestalo mokrenje: kako riješiti neugodan problem na prirodan način

Više s weba