Higijena upitna

Sljedeći put kada ćete isprobavati šminku sjetite se: žena koristila testere i dobila herpes

Image
Foto: Thinkstock

Gotovo svaki put prije nego što kupimo ruž ili sjajilo moramo ga isprobati, ali ne mislimo na opasnosti

5.9.2018. u 10:04/ Život i stil

Kupovanje šminke uživancija je za većinu žena, a u drogerijama bi mogle provesti vječnost. Upravo je isprobavanje novih proizvoda ono što je tako uzbudljivo u kupnji, a pronalazak savršene nijanse ruža nije lak zadatak. 

Logičan je korak isprobavanje boje jer ne pašu sve boja svakom tonu ili podtonu kože. Međutim, je li to najsigurnija praksa? 

Žena iz Kalifornije postalo je sasvim jasno da nije jer je podignula tužbu protiv poznate drogerije Sephore zbog zaraze herpesom.Tvrdi za nikada nije imala herpes, a 'zaradila' ga je upravo isprobavanjem testera u prodavaonici. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Optužnicu je podigla na temelju "emocionalnog stresa koji je uzrokovan spoznajom da će cijeli život patiti od herpesa."

Liječnici tvrde da je sasvim moguće dobiti herpes na ovakav način, a u većini Sephora postoji alkohol kojim se preporuča da se očisti površina ruža koji se nanosi te da se obriše s usana. Međutim, to nije obavezan korak, a u Hrvatskoj se često ni ne napominje. 

Liječnica Jennifer Wider za Woman's Health Magazine upozorava da se herpes može prenijeti preko dijeljenih " ruževa, sjajila, pribora za jelo, cigareta, četkica za zube itd."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći put kada ćete biti u potrazi za savršenim sjajilom za usne sjetite se ovog slučaja i obrišite površinu šminke prije nego je isprobate, a najbolja bi prevencija bila ne isprobavati proizvode iz drogerija.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Povećajte kvalitetu

Hrana za spermu: kako poboljšati plodnost na prirodan način

Više s weba