dobitna kombinacija

Spojila keto i isprekidani post pa u rekordnom roku skinula gomilu kilograma

Image
Foto: cindy_on_keto

"Odmah sam vidjela rezultate. Smršavjela sam brže, no što sam sam mislila da je moguće" kaže Cindy Escobar . Kliknite SLJEDEĆA

28.10.2019. u 13:25/ Život i stil

Trenutak u kojem je stala na vagu, a ona pokazala 101 kilogram, za 33-godišnjakinju iz Los Angelesa bio je najgori u životu. Dotaknula je dno i shvatila da mora nešto učiniti. To se dogodilo u kolovozu 2018. godine. 


"Pitala sam kolegu na poslu o keto prehrani. Sjećam se tog dana. Došla sam kući i krenula surfati o keto dijeti. Prvi korak je bio pisanje dnevnika prehrane. Nekoliko sam mjeseci pratila točno što jedem i bilježila. U prvih mjesec dana skinula sam sedam kilograma. Taj brzinski gubitak na težini dao mi je motivaciju da nastavim. Slušala sam tijelo i tražila koje su mu granice po pitanju ove vrste prehrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Htjela sam da ona bude održiva i zdrava", objašnjava 33-godišnjakinja koja je nedugo zatim u svoju svakodnevicu ubacila i isprekidani post i dodatno ubrzala mršavljenje. Ne jede iza 19 sati i prije 11 sati idućeg dana. 

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Godinu dana kasnije Cindy Escobar je potpuno druga osoba. Smršavjela je 32 kilograma, ima društveni život i puna je samopouzdanja. "Pretilost je utjecala na svaki aspekt mog života. Nisam nikada izlazila iz kuće i nisam mogla podnijeti svoj doraz u ogledalu", iskreno će Cindy. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mjesec dana keto prehrane Cindy je odlučila u život uvesti i vježbanje. "Počela sam sa sat vremena kardio treninga četir puta na tjedan, no ubrzo sam dodala još jedan trening pa još jedan. Vježbanje mi je postalo vrijeme za mene. Oslobađa me od stresa. Trčim pet puta tjedno po 10 kilometara, a jednom tjedno radim vježbe snage", kaže 33-godišnjakinja. 

"Savjetujem svakome tko želi smršavjeti da krene polako, osluškuje svoje tijelo i vidi što je najbolje za njega. Svačiji je put drugačiji i ono što radi za mene, ne mora raditi za vas (fizički ili psihički). No, najveći savjet koji mogu dati je da se ne uspoređujete s drugima jer će vas to baciti unatrag. Svatko od nas je drugačiji", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljela bih i da se mogu vratiti u prošlost i reći sebi da se trebam voljeti bez obzira na sve. Toliko me iscrpljivala briga o tome što ljudi misle o meni. I dalje sam u procesu učenja kako voljeti sebe, no sporim, ali sigurnim koracima dolazim na cilj", iskreno će Cindy. 

"Keto dijeta mi je promijenila život.  Imala sam nula samopouzdanja kad sam krenula na ovaj put. Nije riječ samo o gubljenju kilograma, već i o učenju prihvaćanja sebe. Osjećam se boje, no ikada. Uz to sam i trkačica. Čudesno je kada vidim kako se moje vještine razvijaju, a znanje raste. Bonus su i prijatelji koje sam putem stekla", zaključuje za Women's Health ova mlada žena. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
informirajte se

Čajevi u trudnoći: koje smijete, a koje ne smijete piti dok čekate bebu

Više s weba