tajming je sve

Strogo se držite dijete, a kilogrami se i dalje ne tope: tajna se krije u vremenu konzumiranja hrane

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Ako se držite dijete, a suvišni kilogrami i dalje se ne tope, možda morate obratiti pažnju na vrijeme konzumiranja hrane

4.10.2016. u 12:12/ Vijesti.hr

Kada nastojite izgubiti kilograme i držati se dijete, stalno ste bombardirani informacijama koju hranu jesti, a koju iizbjegavati. No, to nije jedino na što morate paziti. Uz tjelesnu aktivnost, stručnjaci tvrde kako je tajming izuzetno bitan.

Naime, ako se držite dijete, a suvišni kilogrami i dalje se ne tope, možda morate obratiti pažnju na vrijeme konzumiranja hrane. 

Prema portalu PopSugar, doručak nikada i nipošto ne biste trebali izbjegavati. I to biste za doručak trebali pojesti 25 posto dnevne količine hrane, najbolje pola sata nakn što se probudite.

Užina bi se trebala jesti dva ili tri sata nakon doručka s ciljem da zadržite razinu šećera u krvi optimalnom cijeli dan. Tada biste trebali konzumirati nešto lagano poput voća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ručak je idelno planirati dva do tri sata nakon užine i paziti da to bude vaš najveći obrok tijekom dana koji će sadržavati oko 40 posto kalorija koje ćete pojesti taj dan. 

Tri sata nakon ručka marendajte nešto sitno - do 150 kalorija. 

Upravo se čita

Image
PLJAČKAŠ NA ROMOBILU

VIDEO Bivši policajac osumnjičen za serijsko pljačkanje banaka, pošti...

Večera mora biti minimalno dva sata udaljena od vašeg odlaska na počinak. Večera je slična doručku i ne bi smjela biti 'teža' od 25 posto dnavno konzumiranih kalorija. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što možete napraviti

Postoji li prirodni lijek za ciste na dojkama?

Više s weba