početak dana

Stručnjak za prehranu upozorava zašto nije dobro jesti bananu za doručak

Image
Foto: Thinkstock

Iako se čini kao idealno voće za početak dana, nutricionist naglašava da to nije mudra odluka

11.9.2019. u 16:00/ Život i stil

Za neke ljude ustajanje i izlazak iz kuće svako jutro može biti veliki stres i žurba. Nemaju svi uvijek vremena za sjedenje i uživanje u doručku, a mnogi se onda odlučuju za komad voća dok jure iz kuće. Banane su popularna opcija kada vrijeme nije na vašoj strani - ali ispada da ih uopće ne bismo trebali jesti za doručak.

Nutricionistički stručnjak dr. Daryl Gioffre objasnio zašto je primamljivo odabrati bananu za prvi obrok u dan, ali to nije najpametnija odluka, objavio je RSVP Live.

"Banane izgledaju kao savršena opcija da se ujutro pojedu na brzinu, ali ako detaljnije pogledate otkrit ćete da same banane nisu najbolja opcija jer imaju 25 posto šećera i umjereno su kisele", rekao je. "Brzo će vam podignuti energiju, ali uskoro ćete biti umorni i osjećati glad", dodao je dalje. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(Foto: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste ipak ujutro odlučili pojesti bananu, preporučuje se da to činite nakon jela i obavezno kombinirate s zdravim masnoćama ili začinima. "Budući da su banane kisele, morat ćete neutralizirati kiselinu da biste iskoristili kalij, vlakna i magnezij bez naglog podizanja šećera", rekao je dalje.

Koliko banana dnevno smijemo pojesti?

U teoriji, možemo jesti banana koliko hoćemo, sve dok ne pretjerujemo s kalorijama i zbog banana ne zanemarujemo druge namirnice te si uskraćujemo hranjive tvari kojih nema u bananama. A ako baš hoćemo govoriti o brojkama, optimalno je pojesti dnevno jednu do tri banane. 

Upravo se čita

Image
privedena napadačica

U Virovitici pacijentica izbola psihijatricu u ordinaciji

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što može biti

Primijetili ste krv u stolici? Ovo je 11 mogućih uzroka rektalnog krvarenja

Više s weba