OGLAS

Bomba minerala

Superhrana koja liječi: Ovo su provjerene zdravstvene prednosti češnjaka

Image
Foto: Thinkstock

Češnjak se koristi u bazama za brojna jela, ali znate li sve njegove zdravstvene prednosti? Zahvaljujući češnjaku eliminirajte infekcije, prehlade, upale i ostalo

25.5.2019. u 14:29/ Život i stil

Možda vam smeta miris češnjaka, ali on je prava nutritivna bomba vitamina i minerala. Češnjak se još od davnina koristi kao tradicionalni lijek za pregršt medicinskih problema. Osim finog ukusa na prepečnom kruhu ili uz blitvu, donosio vam dodatne izlike da dodate intenzivni češnjak u hranu.

Moguće je da ste posegnuli za češnjakom barem jednom kad ste bili prehlađeni. Kako i ne bi kad češnjak dokazano djeluje na imunološki sistem. Jedna je studija dokazala da se prosječna duljina prehlade smanji za 70 posto ( s pet dana na 1.5) uz unos češnjaka. 


Image

Koristite li češnjak protiv biljnih ušiju?

Foto: Pexels
Image

Koristite li češnjak protiv biljnih ušiju?

Pexels

(FOTO: Thinkstock)

Radi se o namirnici koja može učiniti 'čuda' i za osobe koje pate od visokog krvnog tlaka. Kardiovaskularne bolesti među najčešćim su ubojicama u svijetu. Otprilike 4 režnja češnjaka dnevno mogu utjecati na ublažavanje simptoma. To je povezano s još jednim blagotvornim učinkom ove namirnice: snižava loš kolesterol. 

Ovaj začin idealan je i za tretiranje dijabetesa. Pomaže u održavanju stabilnih razina šećera u krvi pa tako može zaustaviti određene komplikacije i spriječiti infekcije. 

Image
Foto: pixabay.com
Image
pixabay.com

(FOTO: Pixabay)

Češnjak sadrži i antiosidanske koji mogu pomoću u usproavanju Alzheimerove bolesti pa se tako razmatra da češnjak može služiti za prevenciju demencije. 


Najbolje od ove superhrane je što ju  možete dodati u baš svako slano jelo, a koristi se u mnogim bazama za obroke - samo povećajte njegovu količinu.

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba