zdrave namirnice

Sve više dokaza zašto trebamo svakodnevno konzumirati orašaste plodove

Image

Sve je više dokaza da orašasti plodovi nude niz korisnih stvari za ljudsko zdravlje, a naša studija pokazuje da djeluju i kao probiotik za zdravlje debelog crijeva

3.7.2016. u 16:56/ Vijesti.hr/Hina

Znanstvenici sa sveučilišta u Connecticutu otkrili su da orašasti plodovi smanjuju rizik za razvoj raka debelog crijeva, prenosi portal Medical News Today.

Do zaključka su došli u studiji na miševima kojima su u prehranu uvrstili orašaste plodove. Miševi su od sedam do deset posto ukupnog unosa kalorija dobivali od takvih plodova i kao rezultat je zabilježena manja pojava raka debelog crijeva.

Od sedam do deset posto ukupnog unosa kalorija ekvivalent je konzumaciji tridesetak grama orašastih plodova na dan u ljudskoj prehrani.

"Naši rezultati po prvi put pokazuju da konzumacija orašastih plodova može reducirati pojavu raka debelog crijeva", rekao je vodeći autor Daniel Rosenberg.

"Sve je više dokaza da orašasti plodovi nude niz korisnih stvari za ljudsko zdravlje, a naša studija pokazuje da djeluju i kao probiotik za zdravlje debelog crijeva", dodao je.

Orašasti plodovi sadrže zdrave nezasićene masne kiseline i bogat su izvor vitamina E.

Otprije je poznato da orasi pridonose zdravlju srca, štite od dijabetesa i neuroloških poremećaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Najčešći oblik artritisa

Najbolja prehrana za osteoartritis: koje namirnice jesti, a koje izbjegavati

Više s weba