za protok energije

Tajlandska masaža: počastite svoje tijelo, bit će vam zahvalno

Image
Foto: Thinkstock

Tajlandska masaža jedna je od najstarijih masaža koje postoje. U njoj se spajaju fizičko i duhovno te ona blagotvorno djeluje na zdravlje

25.4.2017. u 13:30/ Život i stil

Tajlandska masaža puno je više od same masaže, a djeluje na principu stimuliranja energetskih kanala u tijelu.

Prema istočnjačkoj medicini preduvjet za zdravlje je neometani protok energije u tijelu. Energetski kanali nalaze se dva centimetra ispod kože, a maser ih, izvodeći tajlandsku masažu, stimulira. 

Tretman tajlandske masaže traje dulje od ostalih tretmana, odnosno od 60 do 120 minuta i nije uopće bolan, već ugodan. Maseri koriste noge, ruke, koljena i stopala kaka bi izveli tretman, a vi osjećate istezanje mišića i ligamenata te bolju cirkulaciju. Učinak je isti kao i kod joge samo što ne morate vježbati pa ju neki nazivaju i jogom za lijene. Vrlo je važno da tajlandsku masažu izvode stručne osobe.  

Tajlandska masaža izvodi se na prostirci, na podu. Ne morate se razodjenuti, već samo doći na tretman u ugodnoj i rastezljivoj odjeći. Bitno je i ne jesti dva sata prije masaže.

Postoje dvije vrste tajlandske masaže, uljna i neuljna. Ukoliko se odlučite za uljnu tajlandsku masažu imajte na umu da se još tri sata nakon tretmana ne bi trebali tuširati kako bi masaža bila učinkovitija. Također, vodite računa da nakon tretmana nigdje ne žurite, već uživate u blagodatima masaže. Imajte na umu da nakon masaže treba nadoknaditi tekućinu pa je možda najbolje da se počastite čajem.

Tajlandska masaža izvodi se već više od dvije tisuće godina. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island UK
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
jednostavno do zdravlja

Kako povećati željezo u krvi: poboljšajte krvnu sliku pomoću hrane

Više s weba