Ispadi bijesa

Tatina poruka svim osuđujućim pogledima stranaca: 'Upravo gledate što je potrebno kako bi dijete postalo čovjek'

Image
Foto: Facebook

'Izašli smo na obiteljsku večeru i poludjela je jer joj mama nije dopustila da baca piletinu. Pa je vrištala i vrištala, i lupala i lupala, a ja sam imao zadovoljstvo izvući ju van iz restorana'

14.3.2017. u 12:12/ Život i stil
Image
Lekcija o zadovoljstvu

Ima svoje razloge: mama objavila fotku dječje sobe, napali ju da je grozan roditelji

Image
Lekcija o zadovoljstvu

Ima svoje razloge: mama objavila fotku dječje sobe, napali ju da je grozan roditelji

Ispadi bijesa ili temper tantrum nikad nisu zabavni. Ni djeci ni roditeljima ni ljudima koji su se slučajno našli u blizini. Za roditelje je to većinom miks osjećaja: neugoda, sram i ljutnja, a u isto vrijeme osjećaj nemoći i želja za pomaganjem djetetu.

No, ima jedna stvar koja bez iznimke radi tantrume još gorim: osuđujući pogledi potpunih stranaca. Objava jednog tate o izazovima večeranja vani s djetetom, koje je u osnovi mala bomba koja samo čeka pravi trenutak da eksplodira, postala je viralni hit jer je tako jasno opisao taj osjećaj.

Clint Edwards koji ima blog "No Idea What I'm Doing: A Daddy Blog" podijelio je fotografiju na kojoj njegova mala kći vrišti u automobilu, zajedno s dugim objašnjenjem  kako je do toga došlo.

"Izašli smo na obiteljsku večeru i poludjela je jer joj mama nije dopustila da baca trakice piletine. Pa je vrištala i vrištala, i lupala i lupala, a pošto sam jedini ja završio svoj obrok, imao sam zadovoljstvo izvući ju van iz restorana."

Pri izlasku, mogao je vidjeti osuđujuće poglede na licima stranaca. "Nosio sam je kroz bar i svi su zurili u mene. Većina njih nema djecu, moja je pretpostavka. Nitko tko ima djecu, ne bi me pogledao tim licem i iskrivljenim usnicama koji izgledaju kao da govore: ako ne možeš kontrolirati svoje dijete, onda nemoj izlaziti

Pa...ne. Ne mogu je kontrolirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne cijelo vrijeme.

Ne još.

Ima dvije godine i proći će još godine dok je ne naučim što je prihvatljivo ponašanje u javnosti, a jedini način kako ću je to naučiti jest da je izvedem van i pokažem joj što je u redu, a što nije. Ponavljajući milijun puta, puštajući ju da ima ispad bijesa i ponovno ponavljajući.

Te lekcije zahtijevaju strpljanje, težak rad i životno iskustvo, i žao mi je zbog svih u baru koje je moje dijete iziritiralo, ali i vi ste dio te prakse. Vaši roditelji napravili su isto s vama i tako znate prepoznati kad dijete napravi nešto živcirajuće u restoranu. Tako ste naučili gledati situaciju i govoriti 'Ovi roditelji moraju naučiti kontrolirati svoju djecu'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
on vrijeđa građane

Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Tako ste naučili biti respektabilna osoba.

Razumijem vas. Djeca znaju živcirati kad su glasna u restoranu. Znam. To je moj život. Ali prije nego se naljutite i počnete osuđivati, morate shvatiti da ste svjedoci nečega što nije loš odgoj već prije roditelji koji naporno rade kako bi riješili situaciju.

Gledate što je potrebno kako bi dijete postalo čovjek."

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
balans je ključan

Višak testosterona kod žena: kad ženskim tijelom zavlada muški hormon

Više s weba