vitke i zategnute

Trener Spevan: Ovo je pet savršenih vježbi za super oblikovane noge

14.12.2019. u 8:20/ Život i stil

Mnogim ženama noge su slaba točka. Osobito bedra. No, iznenadit ćete se kada otkrijete koliko ih je jednostavno učvrstiti i oblikovati. Sve što vam treba je nekoliko minuta vremena i dobra volja

Vježbe koje nam je pokazao trener Vedran Spevan se mogu raditi bilo gdje, a sve što vam treba za njih je dobra volja. Odvojite svaki dan par minuta vremena, budite dosljedni i rezultati će se uskoro vidjeti.  

1. Čučanj uz bočnu ekstenziju noge

Postavite stopala malo šire od kukova, spustite se u čučanj, kukovima maksimalno do visine koljena, istovremeno gurajući koljena prema van. Iz čučnja se podižite u uspravan položaj, a da pritom bočno ispružate nogu do visine koja vam odgovara, a da se pritom ne savijate u trupu, već da noga ide direktno iz kuka. Zato stegnite trbuh i držite ravna leđa. Spustite noge čvrsto na pod, ponovite čučanj nakon koje podignite suprotnu nogu.

Vježbu izvedite 3 puta po 8 podizanja svake noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Iskorak s podizanjem koljena (2 – 1)

Čvrsto i stabilno stanite na jednu nogu, podignite koljeno do visine kuka te iskoračite daleko prema nazad uz spuštanje koljena prema podu te ponovo podignite koljeno naprijed i ponovite iskorak. Tijelo držite uspravno, uvucite i stegnite trbuh kako biste vježbu izvodili kontrolirano i uz ravnotežu.

Upravo se čita

Image
GORDIJSKI ČVOR

Pada odluka o Horvatovoj sudbini: Poznato je kad Červar podnosi izvješće Savezu

Izvedite 8 ponavljanja te zamijenite nogu. Nakon toga ponovite još dva puta po 8 ponavljanja svake noge.

3. Sjedeći izdržaj uz zid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslonite se leđima na zid i spustite u čučanj. Neka su bedra paralelna s podom, a koljena i stopala u širini kukova. Stegnite trbuh, a ramena, leđa i kuk stisnite uza zid.

Zadržite položaj 3 puta po 30 sekundi.

4. Čučanj skok

Postavite stopala malo šire od kukova, spustite se u čučanj i odgurnite od poda izvodeći skok u vis, opružajući cijelo tijelo. U doskoku lagano savijte koljena da amortizirate, odnosno ublažite doskok te povezano ponovite sve ispočetka. Cijelo vrijem držite stegnut trbuh i ravna leđa te pazite da doskok bude mekan kako biste čuvali koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvedite vježbu 12 puta uz 3 ponavljanja.

5. Bočni i prednji iskorak kombinacija

Iskoračite daleko u stranu te se spustite u bočni iskorak, zadržavajući jednu nogu ravnom, dok koljeno druge noge guramo prema van. Istovremeno držimo stegnut trbuh i ravna leđa, a kuk spuštamo do visine koljena. Odgurnite se ponovo u početnu poziciju te zakoračite daleko naprijed spuštajući koljeno stražnje noge prema podu, dok tijelo držimo uspravno i čvrsto. Zatim se opet odgurujemo u početni položaj i ponavljamo sve na drugu nogu. Pripazite da cijelo vrijeme mijenjate noge i odradite jednak broj ponavljanja i na lijevu i na desnu nogu.

Ponovite cijelu kombinaciju 4 puta, kratko istegnite noge pa odradite još 2 puta po 4 kombinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
I što napraviti

Grudi u menopauzi: kakve promjene možete očekivati

Više s weba