Možete ih raditi kod kuće

Trener Vedran Spevan pripremio je 5 super vježbi s pilates loptom za snažan trup

28.12.2019. u 10:00/ Život i stil

Prednosti vježbanja s pilates loptom su brojne. Osim što pomaže pri jačanju trupa, također poboljšava držanje i pomaže kod bolova u leđima

1. Bočni pregib uz rotaciju u toraksu

Podignite loptu visoko iznad glave te savijte tijelo u stranu da što više istegnete bočni dio tijela. Zatim vratite tijelo u uspravan položaj te rotirajte samo gornji dio tijela u stranu, a da pritom kukove zadržite što više prema naprijed. Napravite istu kombinaciju na drugu stranu. Ponovite sve dva puta po osam ponavljanja.

2. Čučanj s pilates loptom

Loptom taknite pod ispred sebe, a zatim sjednite u čučanj podižući loptu iznad glave. Cijelo to vrijeme držite leđa i ruke ravno, a trbuh stegnut. Napravite tri puta osam ponavljanja. 

Trener Vedran Spevan pokazao nam je najbolje vježbe za trup i super oblikovane trbušne mišiće

3. Podvlačenje lopte u planku

Podignite se u plank poziciju tako da su stopala na lopti, a dlanovi na podu. Stegnite trbuh te privlačeći koljena prema prsima, povucite loptu lagano pod sebe te ponovo ispružite tijelo u plank. Ponovite dva puta po osam ponavljanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Prebacivanje lopte noge - ruke

Legnite na leđa, ispružite tijelo te prebacujte loptu između ruku i stopala tako da istovremeno podižete i ruke i noge, a da pritom trbuh bude stegnut. Prebacujte loptu dva puta po deset ponavljanja.

Za sve one koji rade u uredu trener Vedran Spevan pripremio je 6 idealnih vježbi istezanja

5. Podvlačenje lopte u mostu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PRAVA PREDSTAVA

RTL Danas donosi snimku o kojoj bruji cijeli Sabor. Pogledajte kako saborska straža izvodi Grmoju!

Legnite na leđa, a pete postavite na loptu. Stegnite trbuh i cijelo tijelo podignite od poda. Zatim savijte noge u koljenu, podvlačite loptu pod sebe, a da pritom kul gurate visoko prema gore. Dok spuštate tijelo i opružate noge, pazite da kuk ne propada već da tijelo zadržite čvrsto. Za stabilnost koristite ruke koje stisnite u pod. Ponovite dva puta osam ponavljanja. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljan društveni problem

Svjetski dan prevencije samoubojstava: Veliki porast suicida kod djece i mladih u Hrvatskoj

Više s weba