pod okriljem mraka

Tri prednosti večernjeg treninga i jedan veliki nedostatak

Image
Foto: www.profimedia.hr

Bilo bi idealno odraditi trening u jutarnjim satima, no neki od nas se dižu vrlo rano zbog posla, dok su drugi noćne ptice i rano im je sve što je prije podneva

7.2.2020. u 9:22/ Život i stil

I jedni i drugi imaju dobar razlog za fizičke aktivnosti u večernjim satima, a one, pak, imaju svoje prednosti, ali i nedostatke.

Večernji trening je psihička i fizička detoksikacija

Iako je večer vrijeme kada se tijelo smiruje, to se događa tek iza 21 sat što znači da smo sasvim u formi za odraditi i intenzivnije treninge pod okriljem mraka. Od svega onoga što nam se nakupi tijekom dana - različitih vrsta stresova, ali i fizičkog zamora od sjedenja, i oslobodit ćemo se večernjim treningom i pripremiti za spavanje, koje će biti kvalitetnije jer ćete u krevet ići zdravo umorni.

Večernji trening sačuvat će nas od dodatnih kalorija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barem dva sata prije treninga ne bi se trebalo jesti, što znači da bi posljednji obrok u danu trebao biti oko 18 sati (ovisno o terminu treninga). Naravno, obrok bi trebao biti laganiji. To znači da ćete uz pomoć treninga u kasnim satima usvojiti naviku rane i lagane večere. Olakotna okolnost je i ta što će tjelovježba učiniti da još neko vrijeme po dolasku kući budete siti. Iskoristite to i odolite zavirivanju u hladnjak, a ako baš morate nešto pojesti neka to bude jogurt ili zobena kaša. Istuširajte se, operite zube i na spavanje.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr)

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Jutro ostavite za nešto drugo

Što možeš danas - ne ostavljaj za sutra. Odradite li trening navečer, ujutro možete spavati najmanje sat vremena dulje ili pak to vrijeme iskoristiti za sebe na drugačiji način - u miru popiti kavu ili čaj, pročitati nešto ili meditirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostatak večernjeg treninga

Ako ste se tek odlučili na uvođenje rekreacije u svoju svakodnevicu pred vama je veliki posao, a trening u večernjem terminu neće vam ga olakšati. Naime, u ovom trenutku najvažnije je stjecanje navike, a nju je najlakše usvojiti ako željenu aktivnost obavimo odmah ujutro - bez puno razmišljanja. Kako dan odmiče, vjerojatnost da ćemo odraditi trening sve je manja - iz objektivnih razloga - uvijek nešto drugo može uletjeti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon, ne prije

Bolne grudi nakon menstruacije: koji su mogući razlozi

Više s weba