najavio ministar

U susjedstvu moguća legalizacija marihuane u medicini?!

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

'Za sve što daje rezultate u liječenju, pa i za marihuanu, ministarstvo zdravstva neće praviti problem da se uvede u medicinu. Imamo razne studije koje su pokazale da kanabis ima dobre rezultate u medicini', rekao je Lončar za srpski Blic.

24.9.2014. u 18:01/ K. T./HINA

Srbijanski ministar zdravstva ZlatiborLončar najavio je u beogradskim medijima mogućnost da država odobri upotrebu kanabisa u medicinske svrhe i spremnost ministarstva da dopusti uporabu derivata marihuane za liječenje pojedinih bolesti.

"Za sve što daje rezultate u liječenju, pa i za marihuanu, ministarstvo zdravstva neće praviti problem da se uvede u medicinu. Imamo razne studije koje su pokazale da kanabis ima dobre rezultate u medicini", rekao je Lončar za list "Blic", objasnivši da takva odluka "neće biti donijeta preko noći".

"Hoćemo sve građane upoznati o čemu se tu radi", rekao je on i najavio da će tribinu kakva je već o istoj temi održana u Sloveniji.

Inicijativu za legalizaciju marihuane i njezinih derivata u medicini pokrenula je humanitarna organizacija "Lekalizuj", pozivajući se na istraživanja o pozitivnom djelovanju u liječenju nekoliko bolesti, među kojima i multiple skleroze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) dosad nije zaprimila nijedan zahtjev za registriranje nekog lijeka s kanabisom ili dozvole za klinička ispitivanja te vrste, potvrđeno je beogradskim medijima u ovoj agenciji.

Kako je objašnjeno, za proizvodnju i prodaju ovih lijekova, osim dozvola koje izdaje ALIMS, nužno je pribaviti i dozvolu za opojne droge, koju izdaje mnistarstvo zdravstva Srbije.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Obratite pažnju

7 simptoma raka debelog crijeva koje nikad ne biste smjeli ignorirati

Više s weba