klikom do tableta

Uskoro i u Hrvatskoj: lijekove ćete moći naručiti preko interneta i dobiti ih dostavom

28.7.2015. u 19:38/ Andrej Dimitrijević

Lijekovi koje možete dobiti bez recepta građanima će ubuduće biti dostupni klikom miša. Online kupovina trebala bi zaživjeti na jesen, a ministar zdravlja kaže kako će apoteke lijekove građanima moći i dostaviti

Prema novom pravilniku, svaka ljekarna koja će imati rješenje Ministarstva zdravlja da može prodavati lijekove na internetu, morat će imati logotip. 

"Pripremili smo zakonsku regulativu kojom se može nabaviti lijekove koji nisu preko recepta, znači lijekovi u OTC režimu, da se mogu nabaviti preko interneta. Ali uz suglasnost same struke", istaknuo je ministar zdravlja Siniša Varga.

Jednom kada se sustav uvede bezreceptne lijekove kupljene online, ljekarne će vam moći dostaviti na vašu kućnu adresu.

"Napravljeno je tako da dostava ide ili u ljekarnu ili preko specijalnih dostava koje vrši sama tvrtka koja isporučuje lijek", dodaje Varga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatske ljekarničke komore poručuju da su ljekarne spremne za online kupnju, ali upozoravaju da Pravilnik još treba definirati uvjete dostave.

"Dostava do krajnjeg korisnika mora biti potpuno sigurna da će lijek biti u uvjetima u kojima je proizvođač odredio, da neće biti na većoj temperaturi i to je isto dio Pravilnika koji se mora regulirat", pojasnila je Katica Vugrinčić Tomičić, glavna tajnica Hrvatske ljekarničke komore.

Upravo se čita

Image
ČEKA SE ODLUKA

Pitali smo vas koga želite vidjeti na klupi reprezentacije: Evo što kažu čitatelji Danas.hr

Sve bi trebalo zaživjeti nakon što se Pravilnik donese i Europska komisija da dopuštenje. No iz Komore kažu kako je dostupnost ljekarni u Hrvatskoj zadovoljavajuća, pa ne očekuju prevelik interes. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
slušajte svoje tijelo

Stiže beba: 7 jasnih znakova da se bliži porod

Više s weba