OGLAS

dobro je znati

Uvedite male promjene i smanjite bolove u leđima i vratu

Image
Foto: Shutterstock

Dr. Casper je za portal Marthe Stewart objasnio što sve možete učiniti kako biste spriječili ove bolove

19.12.2019. u 14:25/ Život i stil

Osjećate bolove u leđima i vratu? Niste jedini. "Vrat i leđa su ono na što se ljudi uobičajeno žale", kaže liječnik dr. David Casper, kirurg za kralježnicu. A obično su posljedica jednostavne mehanike u svakodnevnom životu. Možda ste izvrtali, savijali ili podizali teret i na kraju ozlijedili ili dobili upalu mišića uz kralježnicu. Bol se obično javlja tijekom odmora i s vremenom. Dr. Casper je za portal Marthe Stewart objasnio što sve možete učiniti kako biste spriječili ove bolove.

Vježbanje

Prva stvar za ublažavanje ovih tegoba je vježbanje, objašnjava dr. Casper. Konkretno treba se usredotočiti na jačanje trupa kako biste mogli podnijeti bolove u donjem dijelu leđa. "Joga, pilates i vježbanje u vodi izgradit će okolnu muskulaturu koja će podržati kralježnicu", dalje objašnjava. "Bilo koji oblik vježbanja, bilo da se radi o kardio vježbanju ili treningu s utezima, dok se vježba u zoni udobnosti dobra je stvar", dodaje. Važno je savjetovati se sa stručnjakom kako biste pravilno vježbali i spriječili daljnje ozljede.


Zdrava prehrana

Zdrava prehrana je također veliki dio jednadžbe, jer se oni koji pate od bolova u leđima često bore s viškom kilograma. "To mijenja vašu mehaniku. Ako nosite puno dodatnih kilograma, to može stvoriti probleme", dodaje.

Image
Foto: thinkstockphotos.com
Image
thinkstockphotos.com

(Foto: Thinkstockphotos.com)

Držanje tijela

Dok putujete na posao, gledate televiziju ili gledate svoje omiljene društvene mreže pazite kako sjedite ili stojite. "Biti u uspravnom položaju je ključan faktor sprječavanja bolova u leđima. Preporučuje rad za uspravnim stolom ili barem ustajanje od stola svakih sat vremena. Ako ste skloni zaboravljanju, namjestite alarm koji će vas upozoriti.

Istezanje

Liječnik Casper savjetuje istezanje svako jutro u trajanju od 10 do 15 minuta. Možete potražiti posebne vježbe za bolove u vratu i leđima, ali i dalje ponavlja "joga i pilates dobri su za istezanje cijelog tijela".


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
Božićne težine teško se riješiti

Za jednu šalicu kuhanog vina potrebne su 44 minute hoda, za tipičnu božićnu večeru sat i 44 minute trčanja


Više s weba