vrijedi pokušati

Vaginalna masaža: Pomaže li u poboljšanju seksualnog života?

Image
Foto: Thinkstock

Osim boljeg seksualnog života, pridonosi i poboljšanju zdravstvenog stanja

13.8.2018. u 11:22/ Život i stil

Vaginalna masaža zapravo je jedan od naziva za fizikalnu terapiju liječenja zdjelice, a osim samog liječenja, masaža može pomoći i ženama koje pate od bolova za vrijeme seksa.

Naime, masaža može pomoći u suzbijanju boli zdjelice, inkontinencije (pojave nedovoljnog mokrenja) i zatvora. Bolovi se mogu razviti zbog samog nezdravog načina života, ali i medicinskih problema koji mogu ležati ispod toga.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Sjedenje cijeli dan može opteretiti te utjecati na živce u leđima što može prenijeti bol i na područje ženskog spolnog organa (vulve). Također, promjene zbog vaginalnih infekcija ili predugo zadržavanje urina tokom dana mogu utjecati na jake bolove u zdjelici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bol u zdjelici može itekako utjecati na kvalitetu života žene. Bol za vrijeme seksa postaje stresna pojava što, naravno, utječe i na sam odnos s partnerom. Fizikalna terapija za liječenje bolova obuhvaća grupu mišića zdjelice odgovornih za različite funkcije - kontrolu crijeva i mjehura, seksualnog uzbuđenja i orgazma te potpore zdjeličnih organa.  

Na samom početku terapije, važna je edukacija o anatomiji ženskog tijela. Nakon toga slijede vježbe opuštanja zdjelice te vježbe pravilnog disanja i istezanja kako bi opuštanje bilo efikasnije. Tzv. "ručna terapija" uključuje korištenje ruku za pomoć s držanjem i stavom osobe što poboljšava cirkulaciju krvi. Također, često se koriste i električne simulacije koje pospješuju kontrakcije mišića. 

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Što može biti

Primijetili ste krv u stolici? Ovo je 11 mogućih uzroka rektalnog krvarenja

Više s weba