Na ovo niste ni pomislili

Vatrogasac šokantnom fotografijom otkrio zašto bi djeca trebala spavati sa zatvorenim vratima sobe

Image
Foto: Thinkstock

Vatrogasni odjel odao je ključnu stvar za sigurnost djece, a mnogi su im roditelji poslali zahvale

28.2.2019. u 10:10/ Život i stil

Većina djece, ali i roditelja, najčešće preferiraju da su vrata dječje sobe barem odškrinuta po noći. Mališani se osjećaju sigurnije, a roditelji ih povremeno i provjere. Međutim, vatrogasni odjel iz New Yorka poslao je snažno upozorenje da bi djeci trebalo zatvarati vrata zbog njihove sigurnosti.

Objavili su dvije fotografije vrata iz doma u kojem je došlo do požara. Naime, jedna je strana bila potpuno spaljena, ali druga se čini netaknuta. Do toga je došlo jer su vrata bila potpuno zatvorena za vrijeme požara. 

"Fotografije su dokaz koliko je bitno zatvoriti vrata spavaće sobe. Iako je je prednja strana vrata izgorena, zatvorena vrata potpuno su zaštitila spavaću sobu", piše u objavi. 

Srećom, nitko nije bio u toj sobi za vrijeme požara, ali da su djeca spavala "zatvorena vrata bi im spasila život."

Vatrogasac koji je napisao post dodao je: "Kao roditelj shvaćam da je teško uvjeriti djecu da spavaju u zatvorenoj sobi i uvijek žele da su barem malo otvorena. Puno se bavim prevencijom požara u školama i želim naglasiti koliko je bitno zatvoriti vrata."

Post je podijeljen više od 4 tisuće puta i dobio je stotine komentara roditelja. Nadamo se da će fotografije povećati svijest o zaštiti od požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ne može škoditi :)

Pitate se kako začeti dječaka? Onda su ovi savjeti za vas

Više s weba