naš novi fitness trener

Vedran Spevan: 'Važno je konstantno pomicati granice jer jedino tako ćemo ostvariti svoje želje'

Image
Foto: Goran Horvatinec

Ako tenisice još uvijek nisu dovoljno jake da vas iščupaju iz čvrstog zagrljaja sofe, imamo pravog čovjeka za vas

27.11.2019. u 9:24/ Život i stil

Vedran Spevan (29) novi je fitness trener portala Život i stil i sigurni smo da će vam kroz videe koje ćemo redovito objavljivati, prenijeti strast prema sportu i plesu, dvjema ljubavima koje je spojio u jednu i pretvorio u uspješnu karijeru fitness trenera. Sve je počelo 2011. kada se u Rijeci, u kojoj je tada živio, susreo sa Zumbom.

"Nakon višegodišnjeg bavljenja plesom, 2011. godine sam probao Zumbu. Vrlo brzo sam počeo voditi plesne fitness programe te Insanity grupe. Upisao sam Fitnes učilište gdje sam dobio formalno obrazovanje i dodatno stručno iskustvo. U međuvremenu sam radio izvan Hrvatske kao plesač i fitness instruktor gdje sam dobio ogromno znanje što se tiče različitih fitness programa i imao priliku razmjenjivati iskustvo s mnogim trenerima iz cijeloga svijeta", otkriva nam Vedran.

Prije godinu dana, nakon punih deset godina, riječku je adresu zamijenio zagrebačkom, na radost zaljubljenica u fitness i onih koje će to tek postati. Naime, Vedran vodi Zumba® Fitness, Les Mills Body Pump i Body Attack, Power Yogu te različite oblike workout programa različitih intenziteta i fokusa.

Image
Foto: Goran Horvatinec
Image
Goran Horvatinec

(FOTO: Goran Horvatinec​)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na prethodno spomenuto iskustvo, imam još aseva u rukavu što se tiče popularnih programa te iz njih izvlačim dijelove koji mi pomažu da trenutne programe vodim kvalitetnije", dodaje ovaj fitness trener.

Na pitanje koji mu je program najdraži, teško mu je odgovoriti. Kaže, svaki nosi nešto svoje. "Drugačiji su po fokusu i rezultatima koje donose. Mogao bih izdvojiti Les Mills programe jer su licencirani i rađeni prema rezultatima znanstvenih istraživanja te svaki trening donosi novi izazov i pomicanje vlastitih granica prema čemu su i rezultati brzo vidljivi i mjerljivi, bilo da se radi o snazi i oblikovanju tijela ili o kondiciji i općoj funkcionalnoj izvedbi".

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNI INTERVJU

Perkovac nakon preuzimanja reprezentacije: 'U svinjcu se zna... Tko ne želi raditi, može ići'

Nas najviše zanima koji je najučinkovitiji pa smo to i pitali Vedrana. "Najveći pomak vidim kod ekipe koja redovno dolazi na Body Pump treninge jer je to trening snage za cijelo tijelo s utezima i šipkom, gdje se uz veliki broj ponavljanja i malo opterećenje, rezultati vrlo brzo vide, a tu je i više nego potrebna dobra tehnika izvođenja vježbi s opterećenjem pa je iz treninga u trening napredak vidljiv kod svakog ponaosob", kaže trener.

"Vježbačima dajemo ono što traže i što vole pa prema njihovim afinitetima vidimo da su Zumba® i Les Mills Body Pump na vrhu poželjnih programa s moje liste, a slijedi ih i Les Mills Body Attack. Netko traži ples i zabavu, netko se želi opustiti i riješiti stresa, neki vježbači traže jačanje tijela i podizanje snage, a nekome je bitna kondicija, izdržljivost i funkcionalnost. Prema tome, ne želim izdvajati neki program posebno kao preporuku. Sukladno vlastitim ciljevima vježbača i različitim treninzima koje vodim, svakome bih preporučio da se prije odabira treninga savjetuje sa mnom kako bih mogao dati smjernice za trening koji će biti najefikasniji za postizanje tih ciljeva", savjetuje Vedran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bez obzira koji fitness program izabrali, najvažnije je redovito odlaziti na treninge.

"Svi znamo da je važno trenirati, znamo da je važno kretati se, pravilno se hraniti i slično. No, svi smo svjesni i činjenice da kod nas premali broj ljudi to i prakticira. Redovnim kretanjem i treninzima bilo kojeg intenziteta i vrste, očuvat ćemo opće zdravlje, produžiti život, smanjiti mogućnosti ozljeda, riješiti mogućnost pojave ili skroz ukloniti naznake nekih bolesti. Vježbanje općenito dobro utječe i na psihičko zdravlje, podiže raspoloženje, uklanja stres, daje tu socijalnu crtu kroz komunikaciju i druženje s drugim vježbačima te razvija mozak na način da brže reagira. Dakle, osim što ga možemo lijepo oblikovati, tijelo će dulje ostati funkcionalno, duh vedriji i mlađi, a osjećat ćemo se i puno bolje od svih vršnjaka koji nisu nikad vježbali. To ćemo najviše osjetiti tamo negdje pod stare dane ;) Najhrabriji potez je napraviti prvi korak i prihvatiti izazov te nikad ne odustati od svojih želja, konstantno pomicati granice jer jedino tako će se te želje i ostvariti", iskreno će Vedran.

Naš fitness trener će vam u videima pokazivati vježbe koje možete raditi i kod kuće. Želite li postati najbolja verzija sebe, svaki tjedan vježbajte s Vedranom. Prvi video pogledajte (i vježbajte uz njega, nemojte ga samo gledati :) već ovog petka. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Česta ljetna boljka

Hrana za proljev: što jesti, a što izbjegavati

Više s weba