pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Uz ove vježbe jednostavno ćete oblikovati noge

26.4.2019. u 17:23/ Život i stil

Monika Imerović, uspješna fitness instruktorica, našim čitateljicama pokazuje kako oblikovati tijelo kod kuće. Pogledajte vježbe za noge

Lijepo oblikovane noge želja su svake žene. Uz video i opise vježbi sve to možete učiniti i kod kuće. 

Vježbajte svaki dan uz naš video, obavezno pročitajte i upute Monike Imerović kako biste vježbe uvijek izvodili pravilno i uz dovoljan broj ponavljanja. Sretno!

1. ČUČANJ
Stanite s nogama malo šire od kukova, leđa držite u neutralnom položaju. Polako savijte koljena, spuštajući se dok ne dostignete kut od 90 stupnjeva. Gurajte stražnjicu unatrag kao da ćete sjesti na stolicu. Udahnite dok se spuštate, izdahnite dok se vraćate u početni položaj. Pazite da koljena ne prelaze prste i da je vaša težina, to jest uporište u peti. Vratite se u početni položaj i vježbu ponovite 15 puta u 4 serije s pauzom od 60 sekundi.​

Image
pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Uz ove vježbe vrlo brzo ćete imati ravan trbuh

Image
pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Uz ove vježbe vrlo brzo ćete imati ravan trbuh

2. ISKORAK
Napravite veliki korak naprijed s jednom nogom. Spustite tijelo sve dok stražnje koljeno gotovo ne dodirne pod i bedro nije paralelno s podom, a desna potkoljenica okomito, stvarajući kut od 90 stupnjeva u oba koljena. Izmjenično iskoračite s jednom pa s drugom nogom. Vježbu ponovite sve dok svaka noga ne iskorači 10-15 puta. Napravite 4 serije s pauzom od 60 sekundi. Uporište je također u peti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. BUGARSKI ČUČANJ
Tijelo je uspravno dok je jedna noga je na povišenju. Spuštamo se na jednoj nozi dok natkoljenica nije paralelna s podom. Spustite se što više možete. Ponovite 10 puta, a zatim zamijenite drugu nogu. Svaku nogu napravite 3 puta. Pauza je 60 sekundi između svake noge. Za naprednije vježbače, pauza nije potrebna između svake noge. Pazite da koljena ne prelaze prste i da je uporište u peti.

4. WALL SIT
Naslonite se na zid s leđima glavom, vratom i kralježnicom u neutralnom položaju. Leđa uz zid moraju biti ravna, a noge u širini ramena. Zatim se spustite u čučanj sve dok noge ne budu savijene pod pravim kutom. Ovaj kut je vrlo važan jer ako vaša bedra nisu paralelna s tlom, mišići neće biti pravilno aktivirani.  Držite položaj 20 do 60 sekundi, ovisno o vašoj kondiciji. Odmorite se 30 sekundi i ponovite vježbu 3-4 puta.

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

5. BOČNI ISKORAK
Bočno iskoračite u jednu stranu što je više moguće, izmjenjujući strane kroz cijelu vježbu, oslanjajući se na petu. Svu svoju težinu prebacite na nogu s kojom ste iskoračili, pritom pazeći da vam koljena ne prelaze prste. Dok spuštate kukove prema dole, savijajući koljeno dok ne dosegne kut od 90 stupnjeva i vaše bedro ne bude paralelno s tlom, drugu nogu držite ravnom istežući prepone. Prebacujte se s noge na nogu sve dok svaka noga ne napravi minimalno 10 iskoraka. Vježbu ponovite 3 puta s pauzom od 60 sekundi.

Uskoro stiže novi video s vježbama za leđa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOZNALI SMO

Koliko ćete isti lijek platiti u Hrvatskoj, a koliko u Sloveniji, Srbiji i BiH?

Više s weba