pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Vježbe uz koje ćete imati lijepa leđa i držanje

6.5.2019. u 11:26/ Život i stil

Monika Imerović, uspješna fitness instruktorica, našim čitateljicama pokazuje kako oblikovati tijelo kod kuće. Pogledajte video za leđa

Lijepo držanje i oblikovani mišići leđa važni su za ljepotu, ali i za zdravlje. Uz video i opise vježbi sve to možete učiniti i kod kuće. 

Vježbajte svaki dan uz naša videa, obavezno pročitajte i upute Monike Imerović kako biste vježbe uvijek izvodili pravilno i uz dovoljan broj ponavljanja. Sretno!

1. SUPERMAN
Lezite na trbuh s ispruženim nogama i rukama ispred glave. Podignite istovremeno obje ruke, noge i prsa od poda. Zadržite 2 sekunde. Kralježnicu držite u neutralnom položaju te koristite mišiće donjeg dijela leđa kako biste držali ruke i noge u zraku. Vratite se na početnu poziciju i ponovite 10 puta u 4 serije s pauzom od 60 sekundi.

Image
pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Uz ove vježbe vrlo brzo ćete imati ravan trbuh

Image
pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Uz ove vježbe vrlo brzo ćete imati ravan trbuh

2. LAT PULLDOWN
Vježbu započnite tako da legnete na trbuh s ispruženim rukama i nogama.  Dok podižete gornji dio tijela, savijate ruke povlačeći laktove prema leđima te stisnite lopatice. Noge su lagano odignute od poda. Dok spuštate gornji dio tijela, ispružite ruke te ponovite pokret. Vježbu ponovite 10 puta u 3 serije s pauzom od 60 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. COBRA LAT PULLDOWN
Ovo je naprednija verzija prethodne vježbe. Dok podižete gornji dio tijela i savijate ruke povlačeći laktove prema leđima, stisnite lopatice. Dok približavate laktove leđima, istovremeno skupljate noge koje su lagano odignute od poda. Kada se gornji dio tijela spušta i ruke pružaju, noge se također šire i vraćaju u početni položaj. Vježbu ponovite 10 puta u 3 serije s pauzom od 60 sekundi.

4. LEĐNA EKSTENZIJA
Okrenite se licem prema dolje s potpuno ispruženim nogama i rukama podupirući glavu. Podignite glavu, ramena i grudi uz pomoć leđnih mišića.  Zadržite 2 sekunde i vratite se u početni položaj. Glavu poduprite rukama i uklonite sav pritisak s vrata.  Kontrahirajte mišiće trbuha, podignite bradu i izdišite dok podižete torzo. Vježbu ponovite 10 puta u 4 serije s pauzom od 60 sekundi.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

5. SKLEKOVI
Stanite u poziciju licem prema podu. Dlanove postavite otprilike u širini ramena. Noge također, kako biste bili stabilniji prilikom izvođenja. Leđa držite ravno, glavu u neutralnom položaju, laktove blizu tijela i kontrahirajte trbušne mišiće kako biste spriječili propadanje kukova. Podignite se rukama. U tom trenutku, vašu težinu trebaju podupirati vaše ruke. Spustite torzo na tlo dok laktovi ne dosegnu kut od 90 stupnjeva. Zaustavite se neposredno prije zaključavanja laktova i udahnite kada se počnete spuštati natrag u početni položaj. Vježbu ponovite 5-10 puta u 3 serije, ovisno o vašoj kondiciji, s pauzom od 60 sekundi.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Deset najčešćih

Simptomi neplodnosti: kako prepoznati neplodnost kod žena i muškaraca

Više s weba