pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Vježbe za čvrstu i oblikovanu stražnjicu

4.4.2019. u 9:00/ Život i stil

Poznata i uspješna fitness instruktorica, Monika Imerović, odlučila je našim čitateljicama pokazati kako uspješno oblikovati tijelo

Svaka žena želi imati oblikovanu stražnjicu, a uz ovajvideo i malo volje sve to možete učiniti i kod kuće.

Vježbajte svaki dan uz naš video, obavezno pročitajte i upute Monike Imerović kako biste vježbe uvijek izvodili pravilno i uz dovoljan broj ponavljanja. Sretno!

1. MOST ILI PODIZANJE KUKOVIMA
Lezite na leđa licem prema gore te savijenim koljenima nešto šire od kukova. Podižući kukove, koljena rotirajte prema van. Za što bolju aktivaciju stišćite mišiće stražnjice i zadržite dvije sekunde. Dok podižete kukove, neka vam je uporište u petama. Spuštajte se polako, pružajući svoj vlastiti otpor. Vježbu možete izvoditi u 4 serije po 15-20 ponavljanja. Odmor između serija je 30-60 sekundi.

2. MOST ILI PODIZANJE KUKOVIMA JEDNONOŽNO
Pozicija tijela i izvođenje su vrlo slični kao i u prvoj vježbi. Osim što sada jednu nogu držite ravno ispruženu u zraku. Ruke stavite sa strane, dlanovima okrenutim prema tlu kako bi što bolje stabilizirali jednu te podignuli drugu nogu. Kod izvođenja, slijedite upute iz prve vježbe za što bolju aktivaciju mišića stražnjice. Prvo radite jednu nogu, zatim drugu. Ukoliko je potrebno, uzmite pauzu između svake noge. Napravite 3 serije po 15 ponavljanja, što znači, svaku nogu 3 puta.

3. MAGAREĆI UDARCI – DONKEY KICKS

Image
pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Uz ove vježbe vrlo brzo ćete imati ravan trbuh

Image
pripreme za ljeto

Vježbajte s Monikom Imerović: Uz ove vježbe vrlo brzo ćete imati ravan trbuh

Iz četveronožnog položaja, u poziciji u kojoj ste oslonjeni na koljena i laktove razmaknute u širini ramena, podižete jednu natkoljenicu do vodoravnog položaja, tako da je kut između natkoljenice i potkoljenice 90 stupnjeva. Iz te pozicije podižete jednu nogu i gurate petu prema stropu što je više moguće bez pomicanja zdjelice ili donjeg dijela leđa. Prvo radite jednu nogu, zatim drugu. Ukoliko je potrebno, uzmite pauzu između svake noge 30-60 sekundi. Napravite 3 serije po 15 ponavljanja. Svaku nogu 3 puta.

4. KICKBACK SA ISPRUŽENOM NOGOM
Pozicija tijela je vrlo slična kao i u prethodnoj vježbi, osim što je jednu nogu držite ravnom i ispruženom, s nožnim prstima lagano prema tlu, ali ne dopustite da dodiruje tlo. Podižući nogu, dok ne bude paralelna s tlom, što je više moguće bez pomicanja zdjelice ili donjeg dijela leđa, kontrahirajte mišiće stražnjice te zadržite 2 sekunde te se polako vraćajte u početni položaj. Svaku nogu napravite 3 puta po 15-20 ponavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. KICKBACK CROSSOVER
Pozicija tijela i ispružena noga su iste kao i u prethodnoj vježbi.  Ispruženu nogu, paralelnu s tlom, podignite prema gore kontrahirajući stražnjicu prije nego što pređete preko druge noge i počnete je spuštati prema tlu. S obzirom na tlo, zamislite da nogom u zraku ocrtavate slovo „D“. Nakon što ste spustili nogu, ne dotičući tlo, vratite se u početni položaj i nastavite s ponavljanjima 15 puta. Zatim uzmite pauzu od 30-60 sekundi i isto krenite raditi s drugom nogom. Svaku nogu napravite 3 puta.

6. PULSIRAJUĆI SUMO ČUČNJEVI
Stanite u poziciju šireg čučnja od klasičnog, s prsima okrenutima prema van. Leđa držite uspravno pritom pazeći da koljena ne prelaze prste. Ne spuštajte se ni preduboko, ali i ne podižete kao kod običnog čučnja. Važno je prepoznati i osjetiti poziciju u kojoj su mišići stražnjice najviše aktivirani. Pulsirajte 30 sekundi, zatim pauza od 30-60 sekundi. Isto ponoviti 4 puta.

Naša poznata fitness instruktorica će pokazati još puno vježbi koje možete raditi kod kuće. Uskoro stiže novi video!

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
on vrijeđa građane

Umirovljenici Milanoviću: ' Zbog omalovažavanja Dana državnosti zasigurno ste izgubili potporu mnogih umirovljenika'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
balans je ključan

Višak testosterona kod žena: kad ženskim tijelom zavlada muški hormon

Više s weba